Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci konuştu

Eski ABD Başkanı Başkanı Bush’a ayakkabı fırlatan Iraklı gazeteci Muntazaar El Zeydi, Türkiye’de yapılacak yerel seçimlerde İşçi Partisi’nin adaylarını desteklediğini açıkladı.

Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci konuştu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Arap Öğrenci Birliği’nin Hatay’ın Samandağ ilçesinde düzenlediği Ortadoğu ve Latin Amerika’nın antiemperyalist gençlik örgütlerinin katıldığı “Emperyalizm Destekli Gericiliğe ve Teröre Karşı Sempozyum”un sonuç bölümünde konuşan Iraklı gazeteci El Zeydi, “İşçi Partisi’nin gösterdiği bütün adayları ben ve arkadaşlarım destekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin antiemperyalist şehri

Sonuç Bildirgesi’nin okunduğu toplantıya İşçi Partisi’nin eski Genel Başkanvekili Mehmet Bedri Gültekin ve Genel Başkan Yardımcıları Ali Mercan ve Bayram Yurtçiçek de katıldı.

Etkinlikte konuşan İşçi Partisi Samandağ Belediye Başkan Adayı Selim Kamacı, etkinliğin Samandağ’da düzenlenmesinden onur duyduklarını vurgulayarak, “Temmuz ayında daha büyük bir etkinlik yapılacakmış, o etkinliği da Samandağ’da yapmak çok isteriz. Buraya gelen bütün katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Samandağ Türkiye’nin antiemperyalist şehirlerinden biridir. Emperyalizm dünyada ve bölgede kaybedecek” dedi.

İP Adayı Selim Kamacı’dan sonra söz alan Irak’lı gazeteci El Zeydi “Sizin anlamlı konuşmanıza teşekkür ederim” diyerek memnuniyetini belirtti.

Antiemperyalist gençlik örgütlerinden İP’ye destek

Sonuç Bildirgesi okunduktan sonra Muntazaar El Zeydi, kısa konuşmasını sempozyuma katılan bütün gençlik örgütlerinin temsilcileri adına yapacağını belirterek şunları söyledi: “Ben Muntazaar El Zeydi ve bütün yoldaşlarım adına ilan ediyoruz ki sizin (Selim Kamacı) destekliyoruz. Buradan bütün Türkiyeli kardeşlerimize çağrımız şudur: İşçi Partisi’ni ve Türkiye’nin her yerinden gösterdiği adayları destekleyin.”

El Zeydi’nin konuşmasından sonra salonda Türkçe ve Arap sloganlar atıldı. El Zeydi daha sonra gülerek “Eğer Erdoğan ve ona benzer kişiler tekrar iktidar olursa bir daha Türkiye’ye gelemem” dedi.

Lübnan’ın zaferinde İP ve TGB’nin katkısı büyük

Lübnan Temsilcisi Nidal Ammar, konuşmasında “Sizlere devrimci Lübnan’ın selamlarını getirdim. Lübnan direnişinin başarıya ve zafere ulaşmasında İşçi Partisi ve TGB’nin çok büyük katkısı vardır. Biz de sizin mücadelenizi destekliyoruz” ifadesini kullandı.

Veneuzela Temsilcisi Del Cüo ise “Bizler Türk, Arap ve Asyalı gençlerle çalışmaktan onur duyuyoruz. Biz her türlü ortak mücadeleye katılacağız ve sonunda zafer bizim olacaktır” dedi.

Temmuz’da dev kurultay

Üç günlük toplantı sonunda kaleme alınan Sonuç Bildirgesi’ni TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz okudu. Açıklanan bildirgeyle emperyalizme karşı birlik kararı alındı.

Hüseyin Güler / Hatay

# işçi partisi # bush # el zeydi