Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib ve Patriot açıklaması

İdlib'de krizin çözümü konusunda yol haritası netleşiyor. Rusya İdlib masasına Almanya ve Fransa'nın dahil olmasını istemiyor. Türkiye de bu çözüme yakın. Bölgede hava sahasının kontrolü için ABD'den Patriot alınacağı iddialarına da son nokta koyuldu. Devletin zirvesinden "Amerika’nın bize vereceği Patriot yok" açıklaması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib ve Patriot açıklaması

İdlib'de düğüm Ankara-Moskova hattında çözülecek.

Erdoğan, "Suriye’nin ne topraklarında ne de petrolünde gözümüz yoktur. Sınırlarımız dışında biz macera aramıyoruz." dedi.

İdlib'de düğümün çözümü konusunda yol haritası netleşiyor. Açıklamayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yaptı. Moskova’dan 4’lü zirve yerine baş başa görüşme teklifi geldiğini açıkladı Erdoğan. Türkiye'nin de bu çözüme yakın yakın olduğu mesajını verdi.

“PUTİN’DEN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME TEKLİFİ GELDİ”

Erdoğan, "Bu dörtlü zirve konusunda şu anda “kesin değil” dersem daha yeridir. Çünkü Sayın Putin ‘Biz bunu ikimiz beraber yapsak daha isabetli olur’ gibi bir teklif getirdi. Ben de dedim ki “Bu da olabilir, 4’lü de olabilir. Şu anda İdlib'de bizim ikimizin kararı çok büyük önem arz ediyor.” Tarih konusunda hemen hemen mutabık sayılırız, yani 5 Mart itibarıyla. Yeri itibarıyla büyük ihtimalle İstanbul olacak. Bu arada ikili, dörtlü meselesini yine görüşmelerle devam ettireceğiz." dedi.

Erdoğan Hem Azerbaycan dönüşü hem de partisinin grup toplantısında İdlib'e ilişkin önemli mesajlar verdi. Suriye Ordusu’nun gözlem noktalarının gerisine çekilmesine ilişkin Şubat sonuna kadar verilen süreyi değerlendirdi. Ankara'nın Şam'a verdiği sürenin yalnızca gözlem noktalarıyla ilgili olduğunu belirtti.

“ŞUBAT SONU GÖZLEM NOKTALARIYLA ALAKALI”

Erdoğan, "Bizim Şubat sonu tabirimiz tamamıyla bizim gözlem noktalarımız ile alakalıdır. Çünkü gözetleme noktalarımıza yönelik bir kuşatma söz konusu ve bu kuşatmaya müsaade edemeyiz. Bunların geri çekilmesinin gereğini biz kendimiz uyguladık. İdlib’te en küçük bir geri adım atmayacak rejimi mutlaka belirlediğimiz sınırların dışına çıkaracağız" diye konuştu.

ABD'den Patriot geleceği iddialarına ilişkin de net açıklamalar yaptı Cumhurbaşkanı.

“ABD’DEN GELECEK PATRİOT YOK”

Erdoğan, "Şu anda Amerika’nın bir destek sözü Sayın Trump ile görüştüğümde vardı. Ama henüz bir destek söz konusu değil. Görünen o ki bu ara bir daha görüşmemiz gerecek. İlgili arkadaşlarımız muhatapları ile görüşmeler yapacak. Patriot meselesine gelince, ben çok net olarak söyleyeyim, şu anda Amerika’nın bize vereceği Patriot yok." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# fetö # Azerbaycan # idlib # Patriot # FETÖnün siyasi ayağı