MSB duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesine taciz ateşi açan 3 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB duyurdu: 3 terörist etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele operasyonları yurt içi ve sınır ötesinde kararlılıkla devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı harekat bölgesine taciz ateşi açan PKK/YPG’li 3 terörist, komandolar tarafından etkisiz hale getirildi.

Yurt içinde düzenlenen operasyonlarda ise terör örgütünün yönetim kadrosuna bir darhe daha vuruldu. Eren-5 Operasyonu kapsamında Mardin'de etkisiz hale getirilen 6 teröristten 2'sinin, arananlar listesinde kırmızı ve turuncu kategoride yer aldıkları belirlendi.

İçişleri Bakanlığı, "kırmızı" kategoride aranan teröristin PKK'nın sözde Mardin sorumlusu Hasan Mahmudi, "turuncu" kategoride aranan teröristin ise sözde Mardin Bagok alan sorumlusu Teyyüp Çam olduğunu açıkladı.

Kırmızı kategorideki terörist Hasan Mahmudi'nin, PKK elebaşı Murat Karayılan’ın korumalığını da yaptığı tespit edildi.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, teröristlerin, Mardin ve Şırnak'ta asker ve sivilleri hedef alan kanlı eylemleri yönettiği belirtilirken, "Teröristlerin etkisiz hale getirilmesiyle şehitlerimizin ve yaralılarımızın kanı yerde kalmadı." ifadeleri kullanıldı.

# pkk # YPG # Milli Savunma Bakanlığı # Fırat Kalkanı # Taciz # etkisiz # taciz ateşi