Darbeciler sivil lise kökenli: Çatı iddianame gerçeği ortaya çıkardı

15 Temmuz darbe girişimi çatı iddianamesinden önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. FETÖ'cü darbe girişimini örgütleyen ve darbe girişimine katılan askerlerin büyük çoğunluğunun, askeri liselerden yetişmediği, sivil lise kökenli olduğu ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden en büyük zararı gören kurumların başında askeri okullar geliyor.

Darbe girişimi sonrası, askeri liseler darbeci yetiştiriyor iddiasıyla kapatılmış, Harp Okulları ise Milli Savunma Bakanlığı Üniversitesi'ne devredilmişti.

15 Temmuz darbe girişimini örgütleyen Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin yargılandığı çatı iddianamede, darbecilerin büyük çoğunluğunun sivil lise kökenli olduğu belirtildi.

Çatı iddianamede FETÖ'nün, kemikleşmiş kadro olarak gördüğü sivil lise kökenli öğrencileri Harp Okullarına yönlendirdiği, üniversite mezunu FETÖ üyesi kadroların, sözleşmeli subay olarak da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızdığı ifade ediliyor.

Yurtta Sulh Konseyi’nin kritik isimlerinden Orgeneral Akın Öztürk, Korgeneral İlhan Talu, Tümgeneral Mehmet Dişli, Tuğgeneral Semih Terzi gibi FETÖ’cüler de sivil lise kökenli.

Özellikle son beş yılda terfi edenlerin sivil lise kaynaklı olduğu belirtilen iddianamede, darbeye katılan general rütbesindeki FETÖ’cülerin büyük çoğunluğunun da sivil lise kaynaklı olduğu vurgulanıyor.

Öte yandan askeri okulların açılması için başlatılan nöbet eylemleri 19 haftadır devam ediyor.

Askeri liselerden mezun olmuş emekli komutanların katıldığı nöbet eylemlerinde, askeri okulların tekrar açılmasını istiyor.

ulusalkanal.com.tr

# darbeciler