İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri: Olası saldırının karşı tarafa bedeli çok ağır olur

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran’ı hedef alan ülkelere karşı gözdağı verdi. İran’a yapılacak olası bir saldırının karşı tarafa bedelinin 'çok ağır' olacağını söyleyen Bakıri, “Olası saldırıda savaş alanı sadece İran topraklarıyla sınırlı kalmayacak” dedi

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri: Olası saldırının karşı tarafa bedeli çok ağır olur

Washington-Tahran hattında gerginlik devam ederken füze programının bütçesini arttıran İran’dan gözdağı geldi.

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, ülkesine yapılacak olası bir saldırının karşı tarafa bedelinin “çok ağır” olacağını vurguladı.

Bakıri, açıklamaları Hava Savunma birliklerinin hazır bulunduğu bir toplantıda yaptı.

İran'a askeri harekat yapılmasının düşük bir olasılık olduğunu belirten Bakıri, olası bir saldırının karadan olmayacağını ifade etti.

Saldırının hava veya füze saldırısı şeklinde olacağını söyleyen Bakıri, ülke lideri Ayetullah Ali Hamaney'in hava savunma alanına daha fazla yatırım yapılmasını istediğini ifade etti.

İranlı General, "Olası saldırıda savaş alanı sadece İran topraklarıyla sınırlı kalmayacak” dedi

Bakıri, 1979 İslam Devrimi sonrası İran’ın ilk kez yurtdışına çıkan Genelkurmay Başkanı olarak geçen ay Ankara’da temaslarda bulunmuştu. Görüşmelerde Ankara ile Tahran’ın terör örgütlerine karşı operasyon hedef ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bölünme referandumu ele alınmıştı.

ulusal.com.tr

# iran # Muhammed Bakıri