Digiturk hakkımız, söke söke alırız

Digitürk'ün yaptığı hukuksuz uygulamaya Ulusal Kanal programcıları ve Ulusal Gönüllülerinden de tepki geldi. Gülgün Feyman, protesto için Digitürk üyeliklerini iptal etti. Feyman'ın çağrısına diğer konuşmacılardan da destek geldi. Açıklama sonrası gönüllüler Digitürk binasına giderek üyeliklerini iptal ettirdi

Ulusal Kanal Yöneticileri, emekçileri, programcıları ve gönüllüleri dijital yayın platformu Digiturk'ü, Ulusal Kanal'ı platforma dahil etmesi için bugün son kez uyardı.

"Ulusal Kanal'ı Digitürk'te görmek istiyoruz" sloganıyla, Digitürk'ün İstanbul Beşiktaş ilçesindeki merkez binası önünde toplanan yurtseverler, "Kanunsuzluğun arkasında Siyasi İktidar var" vurgusu yapıldı.

Eylem sırasında, "Digitürk şaşırma sabrımızı taşırma", "Ulusal Kanal susturulamaz", "Digiturk şaşırma, sabrımızı taşırma" ve "Digiturk hakkımız, söke söke alırız" sloganları atıldı.

Basına açıklamasını yapan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmesi Yener Güneş açıklamada, "Ulusal Kanal'ı izleme hakkı gasp ediliyor. Bu, halkın haber alma hakkına doğrudan saldırıdır." dedi.

Digitürk'ün yaptığı hukuksuz uygulamaya Ulusal Kanal programcıları ve Ulusal Gönüllülerinden de tepki geldi. Gülgün Feyman, protesto için Digitürk üyeliklerini iptal etti. Feyman'ın çağrısına diğer konuşmacılardan da destek geldi. Açıklama sonrası gönüllüler Digitürk binasına giderek üyeliklerini iptal ettirdi.

İşte yurtsever aydınların konuşmalarından bazı konu başlıkları:

BİR AN ÖNCE HUKUKA DÖNSÜNLER

Ulusal Kanal Hukuk Danışmanı Zeynep Küçük:

Bu kararla birlikte Basın ve Yayından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan dahil olmak üzere birçok kişinin suç işlediğini belirterek hukuka dönme çağrısı yaptı. Zeynep Küçük, şunları söyledi: "Digiturk'ün yaptığı Ceza Kanunu gereğince de suçtur. Biz, Digiturk'e geç girmemizden kaynaklı reklam pastasından almadığımız payı fazlasıyla alacağız. Yayıncılıktan sorumlu Başbakan Yardımcısı başta olmak üzere birçok yetkili bu konuda suç işlemektedir ve kişisel yükümlülükleri vardır. Bir an önce hukuka dönsünler.

KARARIN ARKASINDA KİMLERİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Ulusal Kanal Program Sunucusu Mustafa Mutlu:

Bu kararın arkasında AKP iktidarının olduğunu belirtti. Mustafa Mutlu, "Gerçeklerin üstü örtülemez. Biz bu ülkenin gerçeklerden yana vatandaşları olarak bizim kollarımıza kelepçe vuracak herkese meydan okuyoruz. Bizi yukarıda izleyen Digiturk yöneticileri, esas muhattabımızın siz olmadığını, size bu kararların arkasında kimin olduğunu biliyoruz. Bizi asıl onlar dinlesin. Ben televizyoncuları gerçeklerin yayılması için tavır almaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ULUSAL KANAL, HALKIN KANALIDIR

Ulusal Kanal Program Sunucusu Gülgun Feyman Budak:

Gerçekleri yayınlayan Ulusal Kanal'ın Digiturk platformunda olması şarttır. Ulusal Kanal halkın kanalıdır, halkın haber alma hakkının teminatıdır. Bunu engelleyenler çok aşağılık bir suç işlemektedir. Bu böyle biline. Ben kendi kullandığım, ailemin kullandığı Digiturk'ü iptal ediyorum. Tümyurttaşları da Ulusal Kanal'ı görene kadar üyeliklerini iptal etmeye çağırıyorum

HABER ALMA HAKKINA TEHDİT

Emekli Amiral ve ulusalkanal.com.tr Yazarı Soner Polat:

Ulusal Kanal işçinin, ezilenin yanında bir kanaldır. Digiturk'un eylemi halkın haber alma hakkına yönelik tehdittir. Ben de Gülgun Feyman'ın başlattığı kampanyaya destek vererek evimdeki Digiturk'ü iptal ettireceğim

BUNU DA ALMASINI BİLİRİZ

Ulusal Kanal Program Sunucusu Halil Nebiler:

Digiturk yetkililerine seslendi. Halil Nebiler, "Siz ne zannediyorsunuz kendinizi. Bu ülkede anayasa geçerli. Uygulamam ne demek? Ulusal Kanal programcısıyla, yapımcısıyla Silivri'den profesörleri, aydınları, gazetecileri almış bir kanaldır. Bunu da almasını biliriz" dedi.

DIGITURK BUNUN HESABINI VERECEK

Ulusal Kanal Program Sunucusu Osman Güdü:

Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Hukukun ayaklar altına alındığı bir süreç içindeyiz. Gün gelecek devran dönecek Digiturk bunun hesabını verecek.

ULUSAL KANAL DAVASI TÜRKİYE'NİN VAR OLMA DAVASIDIR

ulusalkanal.com.tr Yazarı Rıza Zelyut:

Ulusal Kanal'ın verdiği mücadelenin Türkiye'nin var olma mücadelesi olduğunu söyledi. Rıza Zelyut, "Ulusal Kanal unutturulan Atatürk'ün ilkelerini savunduğu için, Amerikan çetelerine karşı çıktığı için suçludur. Bu, Türkiye'nin içine sürüklendiği ayrıştırma sürecinin bir parçasıdır. Bu yüzden ticaret yasası dahil olmak üzere kanunlar çiğnenerek bu kanal türkiyeden uzak tutulmak istenmektedir. Bu yüzden Ulusal Kanal davası Türkiye'nin var olma mücadelesidir. Sultan Süleyman'a kalmayan Dünya, Tayyip Erdoğan'a ve O'nun adamlarına da kalmayacaktır. Aklınızı başınıza alın ve Digiturk'te Ulusal Kanal'a hak ettiği yeri verin. Gülgun Feyman'ın açtığı kampanyaya ben de destek veriyorum

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # eylem # Digitürk # mustafa mutlu # soner polat # zeynep küçük # halil nebiler # gülgün feyman # Rıza Zelyut # osman güdü # yurtseverler