MHP'de süre 30 Ocak'ta doluyor

MHP'de muhaliflerin, Genel Merkez’e olağanüstü kurultay çağrısı yapması için verdiği 15 günlük süre yarın doluyor. Parti içi muhalefet genel merkezden cevap gelmez ise yargıya gidecek. Konuya ilişkin Genel Merkez’den de ilk resmi açıklama geldi. Olağanüstü kurultay talebiyle verilen imzaları incelediklerini belirten MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman en kısa zamanda nihai kararı ilan edeceklerini söyledi

MHP'de süre 30 Ocak'ta doluyor

MHP'de Olağanüstü Kurultay talebiyle imza toplayan muhaliflerin, Genel merkeze kongreyi toplama çağrısı için verdikleri 15 günlük süre yarın sona eriyor.

Parti içi muhalefetin olağanüstü kongre talebiyle 544 imzayı 15 Ocak'ta teslim etmesinin ardından gözler MHP Genel Merkezi'ne çevrilmişti.

Başını Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın çektiği muhalifler, genel merkezden kongre için 15 gün içerisinde çağrı yapmasını istemişti. Muhalifler çağrı gelmezse konuyu Sulh Ceza Mahkemesine taşıyacaklarını açıklamıştı.

Sürenin bitimine bir gün kala MHP Genel Merkezi'nden ilk resmi açıklama geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman olağan kurultayın 9 Ekim 2016 tarihinden itibaren yapılacak ilçe kongreleriyle başlayacağını ifade etti.

Büyükataman, yazılı açıklamasında teslim edilen imzaları titizlikle incelediklerini ve sonucunu en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# ilk açıklama # muhalifler # süre # mhp kurultay