“Akyürek İstanbul'u uyarmadı“

Eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler, Hrant Dink cinayeti ile ilgili, Ramazan Akyürek ve Ali Fuat yılmazer'i işaret etti. Güler, Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisinin İstanbul'dan gizlendiğini, İstihbarat Dairesi Başkanı Akyürek ve C Şubesi Başkanı Ali Fuat Yılmazer'in doğrudan sorumlu olduğunu belirtti.

“Akyürek İstanbul'u uyarmadı“

Hrant Dink cinayeti ile ilgili, dönemin İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in, "ihmali olan kamu görevlileri" soruşturmasında verdiği ifade ortaya çıktı. Güler ifadesinde polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'e işaret etti.

Güler, cinayetle ilgili kendisini İstihbarat Daire Başkanlığı'ndan kimsenin aramadığını, sadece Osman Hayal'e ilgili bir araştırma istendiğini belirtti.

"Eğer bize Dink'in öldürüleceği bilgisi verilse idi biz çok daha üst düzeyde ele alırdık. Mutlaka Emniyet Müdürümüz ile paylaşırdık. İstihbarat Daire Başkanlığına gönderilen yazıda öldürme eyleminin nasıl yapılacağı, yine eyleme giderken baz istasyonundan kurtulmak için telefon götürmeyecekleri, silahı köyden temin edecekleri yönündeki bilgiler bize bildirilmemişti, yani bize eksik bilgi verilmiştir"

Ramazan Akyürek'in Osman Hayal'in kullandığı telefonun log kayıtlarında yapılan araştırmayı gizlediğini açıklayen Ahmet İlhan Güler, "Kendi sorumluluğunu ortadan kaldırmaya çalışıyordu" dedi.

"Ramazan Akyürek, başlangıçtan beri hem bilgi gizlemek hem de bizi zor duruma düşürmek için hem de kendilerinin sorumluluğunu ortadan kaldırmak amacıyla kasıtlı olarak bu bilgiyi müfettişlerden gizlemiştir. Akyürek'in, daha sonra İstihbarat Daire Başkanlığından ayrılmadan önce de buna ilişkin log kayıtlarını sildirdiği yönünde iddialar var"

Güler, Trabzon istihbaratı ile İstihbarat Daire Başkanı Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in başında bulunduğu C Şubenin sorumluluğuna dikkat çekti.

"Yazıyı paylaşmayan Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü yetkilileri ve EGM İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürlüğü yetkilileri sorumludur. İstihbarat Daire Başkanı ve yardımcılarının da bilgisi var ise onlar da sorumludur."

Güler, Ali Fuat Yılmazer'in cinayetten sonra soruşturma savcıları ile görüştüğünü ve birtakım belgeleri verdiğini ifade etti. Savcının, "Size görevi bırak baskısı yapılması, emniyet içerisindeki yapılanmanın tamamlanması amacıyla mıydı?" sorusuna "0yaşananlar bu atmosferi çağrıştırıyordu" yanıtnı verdi.

ulusalkanal.com.tr

# ali fuat yılmazer # ramazan akyürek # hrant dink suikastı