Sarkisyan mektup yazdı protokol geri çekildi

Ermenistan, 2009 yılının Ekim ayında Türkiye ile imzaladığı protokolü Meclis'ten geri çekti. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Meclis Başkanı'na yazdığı mektupta, "Türkiye'nin, protokolün ruhuna aykırı ön koşullar ileri sürdüğünü" iddia etti.

Sarkisyan mektup yazdı protokol geri çekildi

Ermenistan, Türkiye ile 6 yıl önce imzalanan protokolü Meclis'ten geri çekti.

"İki ülke arasında mevcut sınırların tanınmasını, karşılıklı olarak egemenlik ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmesini" içeren protokol 2009 yılının Ekim ayında iki ülke dışişleri bakanları Edvard Nalbandyan ve Ahmet Davutoğlu tarafından imzalanmıştı.

Ancak protokolün her iki ülkenin meclisinde de onaylanması gerekiyordu.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Meclis başkanına bir mektup göndererek protokolün geri çekilmesini istedi. Mektupta, "Protokol imzalanmasından bu yana 6 yıl geçti. Ancak, Türkiye hükümetinin, protokolün ruhuna aykırı önkoşullar ileri süren yaklaşımı devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

Ermenistan'ın bu kararını Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri "yanlış ve talihsiz bir adım" sözleriyle değerlendirdi. Hürriyet gazetesine konuşan Türk Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, "Bunlar samimiyetten uzak yaklaşımlar" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # Ermenistan # sarkisyan