AKP'li vekil de şikayetçi

10 Kasım töreninde yurttaşlara küfreden Adana Valisi Hüseyin Avni Coş neden hala görevden alınmadı? Bu sorunun yanıtı AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın'dan geldi. Coş'u "yasadışı dinleme", "yolsuzluk", "adam kayırma" gibi suçlamalarla defalarca şikayet ettiğini belirten Küçükaydın, "Suç o valiyi koruyanda" dedi. Küçükaydın, İçişleri Bakanı'nın Coş hakkındaki şikayetleri duyunca boynunu büktüğünü belirtti.

"Alın o gavatı" sözleriyle halkın yoğun tepkisine neden olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un neden görevden alınmadığının yanıtı AKP'den geldi. AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, Coş'dan "illallah" eden isimlerden.

Eğer bir kişi bunun yaptığının yüzde birini yapsaydı şimdiye çoktan meslekten atılırdı. Ama ben onu artık suçlamaz oldum. O valinin suçu yok bana göre. Eğer bir suç, kusur arayacaksak, onu orada tutanlarda, koruyanlarda arayacağız.

"Ona husumetim yok" diyen Küçükaydın, Vali'nin gittiği her yerde halka zulüm uyguladığını kaydetti.

Korumasalar böyle olur mu? Bazıları işine geliyor, koruyor. Ortam dinlemesi yaptırdığı kanaatini ben taşıdım, söyledim birşey yapmadılar. Her gittiği yerde bir insan aynı şeylerle suçlanmışsa, siyasilerle kavgayla, telefon dinlemeyle suçlanmışsa, her gittiği ilin milletvekili beni dinlettiriyor demişse, neden başkası için denmez bu, 80 vali daha var Türkiye’de.

AKP'li Küçükaydın, İçişleri Bakanı'nın Vali Çoş hakkındaki şikayetlere boynunu büktüğünü kaydetti.

Özel bir durum var demek ki. İçişleri Bakanı’na sormak lazım. Ben birkaç defa sordum, boynunu yana büküyor hep. İdris Naim Şahin’e de şifai olarak sormuştum.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # 10 kasım # adana # marjinal # muammer güler # avni cos # gavat