Erhan Tuncel cezaevine gönderildi

Hrant Dink cinayetinin büyük abisi Erhan Tuncel, yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandı. Tuncel mahkemede yaptığı savunmada, Yargıtay'ın hakkında verdiği bozma kararının hukuksuz ve mantık dışı olduğunu öne sürdü.

Erhan Tuncel cezaevine gönderildi

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi "büyük ağabey" Erhan Tuncel, İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı.

Kumburgaz'da yakalanan ve Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Tuncel, 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açılan ara duruşmaya çıkarıldı.

Tuncel, Yargıtay 9'uncu Ceza Dairesi'nin hakkında verdiği bozma kararının hukuki dayanaktan yoksun olduğunu ve kararı kabul etmediğini söyledi.

Cinayet için kimseden talimat almadığını veya kimseye talimat vermediğini öne süren Tuncel, suç örgütü yöneticisi veya üyelerinin devlet görevlileriyle çalışmasının mantık dışı olduğunu anlattı.

Polislerle ortak çalıştığını söyleyen Tuncel, sanıklardan Coşkun İğci'nin cinayet için silah temin etmesine rağmen beraat ettiğini kaydetti.

Mahkeme tarafından tutuklanan Tuncel, Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler de Erhan Tuncel'in yakalandığı sırada kullandığı "Devlete hizmet etmenin bedeli bu" ifadelerinin hatırlatılması üzerine "Bu konu hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum." dedi.

ulusalkanal.com.tr

# Hrant Dink # tutuklama # erhan tuncel # büyük ağabey