İstanbul'un stresinden kaçtılar

İstanbul, dünyanın stres oranı en yüksek metropolleri arasında yer aldı. Bu durum vatandaşların memleketlerine dönüşünü de beraberinde getirdi.

İstanbul'un stresinden kaçtılar

Mehmet Albayrak, Zeki Cengiz, Bekir ve Funda Filiz Çetin... Dördünün ortak bir özelliği var. O da İstanbul'un stresinden kaçmış olmaları.

"İstanbul Barometresi" araştırmasının Aralık Raporu yayınlandı. Rapora göre, İstanbulluların aralık ayındaki stres seviyesi 10 üzerinden 7,4 olarak ölçüldü.

Mehmet Albayrak, İstanbul'un stresinden bıktı huzuru memleketi Mardin'de diktiği yüzlerce ağaçta buldu.

İstanbul'da uzun yıllar direksiyon salladı Mehmet Albayrak. Yaklaşık 10 yıl önce döndüğü memleketi Mardin'de atıl durumdaki araziye yüzlerce meyve ağacı dikti. Şimdi 60 yaşında. Ve aradığı huzura kavuştu.

Emekli iş insanı Zeki Cengiz, İstanbul'un şehir hayatından sıkılarak 16 yıl önce Antalya'daki köyüne döndü.

200 nüfuslu köyüne geldiğinde, yöreye özgü mimarisi nedeniyle "düğmeli ev" olarak bilinen, atalarından miras 350 yıllık tarihi yapının tadilatını yaptırdı. Stresten uzak mutlu bir hayata adım attı.

67 yaşındaki Cengiz, 16 yıldır yaşadığı bölgenin tanıtımı için turizm elçisi gibi çalışıyor.

Bekir ve Funda Filiz Çetin çifti ise İstanbul'da mali müşavirlik yapıyordu. Artık Balıkesir'in Havran ilçesinde yaşıyorlar. Hem de kurdukları tesiste yılda 400 ton sirke üretiyorlar.

Mali müşavirliği bırakıp fabrika kuran çift, güllüsünden ballısına 22 çeşit sirke üretiyor.

# istanbul # Balıkesir # antalya # mardin # stres # istanbullular # havran # memleket # mali müşavir # metropol # Balıkesir Havran # düğmeli ev