ABD muharip güçlerini Irak'tan çekmeye başladı

Irak ordusu, Amerika Birleşik Devletleri'nin muharip askeri güçlerini ülkeden çekmeye başladığını açıkladı. Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin Askeri Sözcüsü, çekilme sürecinin 31 Aralık'a kadar tamamlanması çabalarının sürdüğünü belirtti.

ABD muharip güçlerini Irak'tan çekmeye başladı

ABD Ordusu Irak’tan bir kısım muharip güçlerini geçmeye başladı. Açıklama, Irak Ordusu’ndan yapıldı.

Irak resmi haber ajansı İNA'nın haberine göre, Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin Askeri Sözcüsü Yahya Resul, ABD'nin muharebe güçlerinin ülkeden çekilmeye başladığını ve geri çekilme sürecinin 31 Aralık'a kadar tamamlanması çabalarının sürdüğünü belirtti.

Çekilmenin Irak Savunma Bakanlığı ile yapılan plan dahilinde gerçekleştiğini söyleyen askeri sözcü, bazı ABD'li danışmanların Irak'ta kalmaya devam edeceğini ifade etti.

ABD, Irak Silahlı Kuvvetleri’ne silah ve teçhizat vermeye devam edecek. Irak Başbakanı Kazımi’nin askeri sözcüsü, koalisyon uçaklarının farklı bölgelerde terör örgütü DEAŞ’ı hedef alması için kullanılması konusunda da ABD ile koordinasyonda bulunduğunu aktardı.

Bağdat yönetimi, 17 Eylül'de Enbar ve Erbil vilayetlerindeki muharip güçlerini azaltma konusunda ABD ile anlaştıklarını açıklamıştı.

# abd # deaş # terör # ırak # asker # savaş # erbil # abd ordusu # ırak ordusu # mustafa el kazımi # Yahya Resul # ırak savunma bakanlığı # enbar