Rusya'dan ABD ve İngiltere'ye uyarı: Kırım'daki tatbikatta düşman hedefler füze ile vuruldu

Rusya, ABD ve İngiltere'ye Kırım'dan uzak durmaları uyarısında bulundu. Bölgede tatbikat yapan Rusya, füzeleri ile 'düşman' hedeflerini vurdu. 'Gözdağı' olarak nitelendirilen tatbikata ait görüntüler kısa sürede dünya gündemine oturdu.

Rusya'dan ABD ve İngiltere'ye uyarı: Kırım'daki tatbikatta düşman hedefler füze ile vuruldu

Kırım, Donbas ve Ukrayna konularında ABD ve İngiltere ile anlaşmazlık içinde olan Rusya, bu iki ülkeye Kırım'dan uzak durmaları uyarısı yaptı. Bölgede tatbikat düzenleyen Rusya 'sahte bir düşman'ı füze saldırıları ile yok etti. 20 savaş gemisinin katıldığı tatbikata ait görüntüler Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandı.

Söz konusu görüntülerde Rusya askeri gücünü sergiledi. Görüntüler 'batıya gözdağı' şeklinde yorumlandı.

Tatbikatta yer alan Deniz Kuvvetleri kaynaklarına atıfta bulunan TASS raporuna göre, füze sistemleri hem kıyıya yakın hem de uzakta 'simüle edilmiş bir düşmanın deniz grubunu' yok etmek için konuşlandırıldı. Rus basınında yer alan haberlere göre, tatbikatta hem Bal hem de Utes füze sistemleri kullanıldı.

ABD’nin Anti Balistik Füze Anlaşması'ndan çekilmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile ABD arasında silahlanma yarışı başladığını açıklamıştı. Barıştan yana olduklarını vurgulayan Putin, Rus ordusunun envanterindeki silahları ABD ile kıyaslayarak gözdağı vermişti.

Şehirleri haritadan silebilecek ABD’ninkinden 5 kat daha hızlı hipersonik füzelerinin olduğunu belirten Putin, “bu sadece hipersonik değil, kıtalararası bir füze ve Rusya'da zaten alarm durumundalar' ifadelerini kullanmıştı.

# abd # ingiltere # rusya # Putin # tatbikat # Biden # kırım