Babacan ve Davutoğlu CIA'nın Uygur yalanlarını sürdürdü

Atlantik yanlısı ittifak görüşmeleri sürüyor. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu kez de Gelecek Partisi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan iki lider, CIA’nın Uygur Türkleri yalanlarını da sürdürdü.

Babacan ve Davutoğlu CIA'nın Uygur yalanlarını sürdürdü

Atlantik yanlısı ittifak oluşturma turları devam ediyor.

Geçen hafta İyi Parti’yi ziyaret eden Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat 40 dakikalık görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada Babacan, ''Heyetlerimiz ile bu çalışmalar üzerinde istişare etme karar verdik. Heyetlerimiz karşı karşıya gelerek ikili bazda istişare mekanizması oluşturmaya karar verdik.'' sözlerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasında, ''Sadece bu konuda değil diğer bütün alanlarda da ilgili heyetlerin daha sık görülmesi konusunda mutabık kaldık.'' ifadelerini kullandı.

Babacan ve Davutoğlu, CIA planları için NED'in fonladığı resmen belgelenen Uygur yalanlarını da sürdürdü.

ABD'nin Federal Bütçesi'nden ödenek alan kurumlarından Ulusal Demokrasi Vakfı, 2004'ten bu yana Uygur ayrılıkçılarına 8 milyon 758 bin 300 dolar verdiklerini açıkladı. Amerika'nın Uygur ayrılıkçılığını fonlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusuna Davutoğlu şu şekilde yanıtladı:

- Kadın bir gazetecinin bu soruyu sorması düşündürücü. Kadınlar toplu tecavüzlere muhatap oluyorlar. Kısırlaştırılıyorlar. ABD'nin desteği üzerinden Çin'in zulmünü meşrulaştırma çabası insan hakları açısından yüz karasıdır.

Babacan ise soruya, ''Çok ciddi insan hakları ihlalleri var. Biz asla susmayacağız.'' cevabını verdi.

# abd # cia # İyi Parti # çin # türk # ali babacan # Ahmet Davutoğlu # deva partisi # uygur # Atlantik # insan hakları # Gelecek Partisi