Çocuklar ABD bombasıyla öldürüldü

9 Ağustos'ta Yemen'de çocukları katleden bombayı ABD'nin temin ettiği ortaya çıktı. Benzer bombalar daha önceki saldırılarda da kullanılmıştı. Öte yandan Suudi Arabistan, Husilerin attığı balistik bir füzenin havada imha edildiği duyurdu.

Amerikan CNN kanalı Yemen'de çoğu çocuk 50 kişinin öldüğü saldırıda kullanılan bombanın ABD tarafından verildiğini ileri sürdü.

CNN'in yerel tanıklar ve uzmanlara dayandırdığı haberde, 9 Ağustas'taki saldırıda kullanılan lazer güdümlü MK-82 tipi bombanın, Amerikan Lockheed Martin firmasının ürettiği belirtildi.

Haberde, 227 kilogramlık bombanın ABD tarafından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona destek kapsamında verildiği kaydedildi.

Benzer Amerikan yapımı bombaların, 2016 yılı mart ve ekim aylarında Yemen'de çok sayıda sivilin ölümüne neden olan saldırılarda da kullanıldığı bildirildi.

Haberde, Ekim 2016'da dönemin ABD Başkanı Obama'nın Suudi yönetimine lazer güdümlü silahların satışını yasakladığı ancak Mart 2017'de Donald Trump yönetiminin bu yasağı kaldırdığı vurgulandı.

Yemen'in kuzeyindeki Sada ilinde 9 Ağustos'ta çocukları taşıyan bir otobüse düzenlenen saldırıda çoğunluğu çocuk 50 kişi hayatını kaybetmiş, 77 kişi yaralanmıştı.

Diğer yandan Suudi Arabistan, Husulier tarafından Necran kentine atılan balistik bir füzenin havada imha edildiği duyurdu.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan Koalisyon Güçleri Sözcüsü Turki el-Maliki'nin açıklamasında, Husiler, Amran kentinden Suudi Arabistan'ın Necran kentine balistik füze saldırısı düzenledi.

Turki, Necran'a atılan füzenin herhangi bir can kaybı yaşanmadan koalisyon güçlerine ait hava savunma sistemleri tarafından havadayken imha edildiğini belirtti.

Jim Carrey'den 'Yemen' tepkisi: Bizim müttefikimiz, bizim füzemiz, bizim suçumuz

Ünlü oyuncu Jim Carrey sosyal medya hesabı üzerinden, üzerinde ABD bayrağının bulunduğu füzenin, çocukların içinde olduğu okul otobüsünü vurma anının resmedildiği görsel ile birlikte şu mesajı paylaştı: "Yemen'de 40 masum çocuk bir otobüste öldürüldü. Bizim müttefikimiz. Bizim füzemiz. Bizim suçumuz.”

ulusal.com.tr

# abd # Yemen # suudi arabistan # husi