TSK tarafından Fırat Kalkanı harekatının 111'inci gününe dair bilgilendirme

TSK tarafından Fırat Kalkanı harekatının 111'inci gününe dair yapılan açıklamada, gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 4 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği, çok sayıda teröristin yaralandığı, 1 bombalı aracın imha edildiği bildirildi.

TSK tarafından Fırat Kalkanı harekatının 111'inci gününe dair bilgilendirme

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamıda El Bab kentine girerek PKK koridoruna darbe indiren Türk ordusu bölgedeki IŞİD hedeflerine bomba yağdırdı.

Türk jetleri, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde 29 IŞİD hedefini hava harekâtıyla vurdu.

109 terör hedefini de sınırdaki topçu birliklerinin atışlarıyla imha edildi.

Yapılan açıklamada şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

12 Aralık 2016 günü saat 07.00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Gün içerisinde birlik bazında yaşanan çatışmalarda, 4 DEAŞ TÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmış; 1 bombalı araç imha edilmiş, 2 Muhalif şehit olmuş ve 12 Muhalif de yaralanmıştır.

Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 109 DEAŞ TÖ hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak, DEAŞ TÖ mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir.

Türk Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımız tarafından, El Bab, Tadif ve Zarzur bölgelerinde tespit edilen DEAŞ TÖ’ne ait 29 hedef;

- Çok sayıda barınma yeri (içindeki teröristlerle beraber),

- Malzeme deposu,

- Mühimmat deposu,

- Karargâh binaları,

- İki kontrol noktası,

- Bombalı araç imalathanesi,

- Silahlı araç garaj binası imha edilmiştir.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından, harekât alanında bulunan unsurlarımıza silahlı İHA veya uçak ile hava saldırısı gerçekleştirilmesi ihtimaline karşı, saldırıyı önlemek/bertaraf etmek ve anında en ağır şekilde cevap vermek üzere havada bekler vaziyette uçak görevlendirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir.

GÜVENLİK KAYNAKLARI, BÖLGEDEKİ TEHDİTLERİ SIRALADI

Güvenlik kaynaklarının Fırat Kalkanı harekatından aldığı son bilgiler harekatın ne denli zor şartlarda ilerlediğini gösteriyor.

Son bilgilere göre harekat bölgesinde öncelik sırasına göre tehditler şu şekilde:

- Çok sayıda el yapımı patlayıcı (EYP) ve mayın tuzaklanmış durumda

- El Bab'ta ilk tespitlere göre, 1000 civarında derin hendekler kazılmış, bazılarının genişliği 2 metreyi buluyor.

- Çok fazla sayıda bombalı araç bulunuyor.

- Sırt çantalı veya bombalı yelekli çok sayıda intihar bombacısı terörist var.

Ayrıca, güvenlik kaynakları, bu tehditlerin Fırat Kalkanı harekatını icra eden ÖSO ile onu destekleyen TSK unsurlarına karşı büyük tehdit içerdiği ve harekatı geciktirici etkiye sahip olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# tsk # Fırat Kalkanı # bilgilendirme