Mesut Barzani: ABD peşmergeye silah yardımı güvencesi verdi, çok mutluyuz

Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, ABD yönetiminden silah yardımı konusunda güvence aldıklarını açıkladı. ABD yönetimiyle görüşmesi sonrası CFR’de konuşan Barzani, "Ayn El Arap’ta Türkiye ve ABD'nin işbirliği olmasaydı kazanmamız mümkün değildi" dedi.

Mesut Barzani: ABD peşmergeye silah yardımı güvencesi verdi, çok mutluyuz

Washignton'da kritik temaslarda bulunan Irak Bölgesel Yönetimi BaşkanıMesut Barzani, Amerikalı yetkililerden silah yardımı konusunda güvence aldıklarını açıkladı.

Barzani, ABD Başkanı Barack Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden ile görüşmesi sonrası Dış İlişkiler Konseyi düşünce kuruluşunda konuştu.

Peşmergeye silah temini konusunda güvence aldıklarını söyleyen Barzani, "Bundan mutluluk duyduk. Ülkemize kendimizden emin ve umutla dönüyoruz" dedi.

Barzani, Ayn el Arap’ta ABD ve Türkiye ile işbirliği yaptıklarını da açıkladı. Türkiye’nin başlangıçta IŞİD’e karşı mücadelede bazı çekincelerinin olduğunu ancak şimdi bunların azaldığını söyledi. Ayn el Arap’taki savaş için "Türkiye ve ABD’nin işbirliği olmasaydı bu mümkün değildi" ifadesini kullandı.

Barzani, Washington’daki temaslarında, bağımsız devlet talebinde bulunmuş, ramazan sonrası yapılacak Musul operasyonu için görüşmeler yapmıştı. Barzani’nin Kerkük’ü de resmi olarak sınırları içerisine almaya çalıştığı biliniyor.

ulusalkanal.com.tr

# mesut barzani