HSYK seçimi için ilk liste belli oldu

Ekim ayındaki HSYK seçimi için ilk aday listesini açıklayan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası oldu. Ortak listede 3 kadın hâkime yer verildi. Seçim sloganı ise, "Ne cemaat, ne hükümet" oldu!

HSYK seçimi için ilk liste belli oldu

Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Ekim ayındaki seçim yarışında aday listesini ilk açıklayan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası oldu.

Adalet Bakanlığı ve mevcut HSYK'nın desteklediği iddia edilen Yargıda Birlik Platformu adliyelerdeki çalışmalarını son güne kadar sürdürmesine rağmen aday listesini açıklamadı.

HSYK seçimleri için ortak hareket eden YARSAV ve Yargıçlar Sendikası ise İstanbul'da yaptığı toplantıda aday listesine son şeklini verdi ve adli tatilin başladığı gün listeyi kamuoyuna açıkladı.

Ortak listede 3 kadın hâkimin yer aldı. Listede, İzmir Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan, İstanbul Hâkimi Berrin Lale Şenoymak, Ankara Savcısı Bülent Yücetürk, İstanbul Anadolu Hâkimi İbrahim Fikri Talman, Yargıtay Tetkik Hâkimi Levent Uysal, Ankara Hâkimi Leyla Köksal, Karşıyaka Hâkimi Murat Aydın, İstanbul Hâkimi Mustafa Bağarkası, Ankara Hâkimi Mustafa Karadağ, İstanbul Anadolu Hâkimi Nuh Hüseyin Köse ve Gaziantep Hâkimi Süleyman Demirel yer aldı.

Ortak hareket etme kararı veren YARSAV ve Yargıçlar Sendikasının seçimde kullanacağı slogan ise "Ne cemaat ne hükümet" olarak belirlendi.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # yarsav