12 ANKA görev başında

Farklı donanım ve kabiliyetlere sahip ANKA insansız hava araçları güvenlik güçlerine hizmet veriyor. Art arda yapılan teslimatlarla güvenlik güçlerinin kullanımındaki ANKA sayısı 12'ye yükseldi.

12 ANKA görev başında...

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ mühendisleri tarafından üretildi. Geliştirilerek güvenlik geliştirilerek güvenlik güçlerine önemli bir güç kattı.

ANKA'lar gece gündüz Türk milletinin huzuru için göklerde uçuyor. Güvenlik güçlerinin keşif, gözetleme, hedef teşhis, tespit, tanımlama ve takip ihtiyaçlarını karşılıyor.

Kötü hava şartları bile onları durduramıyor. Yük kapasitesi 200 kilogram olan ANKA, 30 bin feet yüksekliğe çıkabiliyor. Ve 24 saat görev yapabiliyor.

Artık yeni modeller ANKA-S'ler de bulutların arasında. Bu modellerde milli uydular üzerinden kontrol edilebilme özelliği bulunuyor. Böylece ANKA-S'nin görev menzili binlerce kilometreye ulaşıyor.

ANKA'lara ilişkin bu yıl art arda teslimat haberleri geldi. Bu sayede TAI'nin güvenlik güçlerinin kullanımına sunduğu ANKA sayısı 12'yi buldu.

Görevdeki ANKA'ların yarısına karşılık gelen 6 ANKA-S, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımındaki ANKA ise Ege ve Akdeniz semalarında istihbarat, keşif ve gözetleme amaçlı görev yapıyor.

ANKA'lar için yerli motor geliştirme çalışmaları ise tam gaz sürüyor.

ulusal.com.tr

# anka