Gökhan Şanlı ölmek istemiyor

Tekirdağ'da bir aile evlatlarının yaşaması için çırpınıyor. Gökhan Şanlı'nın iki böbreği de iflas edince doktorlar "artık diyalizle de fazla yaşamaz" dedi. Henüz 23 yaşında ve 2 yıllık evli olan Gökhan'ın hayatı kabusa döndü. Tek şansı böbrek nakli olan Şanlı ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

Gökhan Şanlı daha 23 yaşında henüz genç olmasına rahmen ölümle burun buruna geldi. Üç yaşındayken ilk böbreğini aldılar. Tek böbrekle yaşamayı öğrendi. Ta ki iki yıl öncesine kadar. Rahatsızlanan Şanlı hastaneye götürüldü. Doktorlar öbür böbreğinin de tükendiğini söyledi. Gökhan Şanlı iki yıldır diyaliz makinesine bağlı yaşıyor. Haftanın üç günü diyalize gidiyor. İki yıldır uygun böbrek bulamayan Gökhan Şanlı’nın imkanları da kısıtlı. İki göz evinde banyosu dahi yok. Gökhan Şanlı şimdi yardım bekliyor.

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde yaşayan Gökhan Şanlı ve ailesi yaşadıklarını Aydınlık gazetesine anlattı.

Ölmek istemiyorum

Henüz 23 yaşında olan Gökhan Şanlı ölmek istemediğini söyledi. Şanlı: “Çok sıkıntılar içerisindeyim. Haftanın üç günü diyalize gidiyorum. Çalışamıyorum. Evlendim. Bu hastalıklarla uğraşıyorum. Uygun böbreğin bir an önce bulunmasını istiyorum. Daha çok gencim ölmek istemiyorum.” diye konuştu.

Doktorlar “Az bir ömrü kaldı” dedi

Gökhan Şanlı’nın babası İsmail Şanlı ise ”Doktorlar oğlumun az bir ömrü kaldığını söyledi. Gökhan daha çok genç bir baba olarak çok acı çekiyorum. İmkansızlıklar içerisindeyiz. Yaşadığı yer bile bir hastaya uygun yer değil. Herkesin sesimizi duymasını istiyoruz. Hayırsever insanlar ve devletimizden destek bekliyoruz.” dedi. Gökhan’ın abisi Sebahattin Şanlı ise kardeşinin 3 yaşında ilk böbreğinin alındığını söyleyerek "20 yaşında da ikinci böbreği iflas etti. Şu anda kardeşim ölümü bekliyor. Bu konuda destek bekliyoruz.” diye konuştu.

Zor günler geçiriyoruz

Gökhan Şanlı’nın eşi Ayşe Şanlı zor günler geçirdiklerini belirterek yardım istedi. “Zor günler geçiriyoruz. İki yıldır evliyiz. Eşim gün geçtikçe kötüye gidiyor. Haftanın üç günü diyalize gidiyor. Üzüntü içindeyiz. Eşimi kurtarın.” diyerek yardım çağrısında bulundu.

Gökhan Şanlı ise son olarak “Eski sağlığıma kavuşmak istiyorum. Çocuklarım olsun istiyorum. Ailemle birlikte mutlu bir yaşam sürmeyi diliyorum. Buradan sizin aracığınızla yetkililerden yardım bekliyorum.” dedi.

Haber-Kamera: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

# hasta # Tekirdağ # ölüm # muratlı # diyaliz # böbrek # böbrek yetmezliği