İran ve Irak Genelkurmay'ı Şam'da

Bölge ülkeleri terörle mücadelede önemli bir adım geldi. Suriye, İran ve Irak Genelkurmay başkanları "Terörle Mücadele zirvesi" için Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya gelecek. Tarihi zirve için Şam'a ulaşan ilk isim İran Genel Kurmay başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri oldu. Bakiri, Şam Uluslarası Havalimanında üst düzey askeri yetkililerce karşılandı

Suriye-İran-Irakgenelkurmaybaşkanlarının bir araya geldiği üçlü "Terörle Mücadele zirvesi" Suriye'nin başkenti Şam'da başlıyor.

Terörle mücadelede bölgesel işbirliğinin önemli adımı sayılan zirveye katılmak için Şam'a giden ilk isim İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri oldu.

Şam Uluslarasaı Havalimanı'nda Suriye Ordusu yetkilileri tarafından karşılanan İran Genelkurmay Başkanına, İran Silahlı Kuvvetleri ve İran Devrim Muhafızlarından üst düzey bir heyet de eşik etti.

Tümgeneral Bakıri'nin Suriye ziyaretinin amacının üç ülke arasında askeri ve savunma işbirliğinin güçlendirilmesi, terörizmle mücadele koordinasyonu, bölgede güvenlik ve istikrar sağlamak için son stratejilerin incelenmesi olduğu belirtildi.

Öte yandan Irak Genelkurmay Başkanı Korgeneral Osman Ganimi'nin de aynı toplantıya katılmak için Şam'a ulaştığı açıklandı.

FOTOĞRAF: http://parstoday.com

# iran # suriye # ırak # genelkurmay # tahran # bağdat # şam # Başkanları