The Times'tan Türkiye'ye müdahale çağrısı

Batı basını Türkiye aleyhtarı yayınlarını sürdürüyor. Birleşmiş Milletlerin Türkiye'ye yönelik eleştirilerinin yetersiz olduğunu savunan İngiliz The Times gazetesi NATO'ya "Türkiye'ye karşı özgürlük ve demokrasi için sesini yükselt" çağrısı yaptı. Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi de TÜBİTAK ile ilişkileri dondurma kararı aldı. Her iki gelişmenin ortak noktası ise kamuda devam eden FETÖ temizliği oldu.

The Times'tan Türkiye'ye müdahale çağrısı

Batı ülkeleri, Türkiye'ye karşı terör örgütü PKK/YPG'ye ağır silah, para ve terörist desteğini sürdürürken, batı medyası da Türkiye karşıtı yayınlarını sürdürüyor.

TIMES'TAN MÜDAHALE ÇAĞRISI: "NATO ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İÇİN SESİNİ YÜKSELTMELİ"

Türkiye karşıtı son çıkış, İngiliz The Times gazetesinden geldi. Gazete NATO'ya, Türkiye'ye karşı özgürlük ve demokrasi için sesinizi yükseltin çağrısı yaptı.

Başyazı, Birleşmiş Milletler'in "Türkiye'de polisler, kamu görevlileri ve muhalefete sempati duymakla suçlanan kişilerin topluca gözaltına alınmaları ile bir korku iklimi yaratıldı" tespitiyle başlıyor.

Birleşmiş Milletler'in Türkiye ile ilgili tespitinin yetersiz olduğunu savunan gazete, referandum sonrası FETÖ'cü darbe girişimi ile ilgili yaklaşık 14 bin polisin gözaltına alındığını ya da görevden uzaklaştırıldığını yazdı.

"Türkiye'deki yabancı yatırımcıların gergin olduğunu, turizmde ciddi düşüş yaşandığını" kaydeden gazete "Batılı müttefiklerinin Erdoğan'ı terk ettiğini" belirtti. Gazete Türkiye'ye yönelik eleştirilerde bulunmayan NATO'ya da "İttifakın kalbinde olması gereken özgürlük ve demokrasi için sesini yükselt" çağrısı da yaptı.

FRANSA'DAN TÜBİTAK KARARI: ULUSAL BİLİMSEL ARAŞTIRMA MERKEZİ İLİŞKİLERİ DONDURDU

Öte yandan Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi, TÜBİTAK ile ilişkileri dondurma kararı aldı. Oybirliği ile alınan kararın gerekçesi ise "Bilim insanlarının tasfiye edilmesi" olarak gösterildi. Pınar Selek ile ilgili yargı sürecine dikkat çeken Araştırma Merkezi, Fransa hükümetinden Türkiye'ye uyarıda bulunmasını da talep etti.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # YPG # fransa # nato # the times # tübitak