Deniz Feneri'nde çifte standart

Deniz Feneri'nde çifte standart

Sahte vekaletnameyi düzenleyen noter hapis cezası aldı, vekaletnameyi kullanan hakkında ise işlem yapılmadı. Deniz Feneri e.V. davasında çıkan karar tartışma yarattı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre, işlem yapılmayan isim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la akrabalık bağı olan Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’dan başkası değildi.

Vekaletname ile Karaman, Frankfurt’ta hapiste yatan Gürhan’ın İstanbul’daki Haliç Deniz Şirketi’ndeki hisselerini Kanal 7’nin tepe yöneticilerinden İsmail Karahan’a devredecekti. Aynı gün hapisteki Gürhan şirketin genel müdürlüğünden de istifa ettirilecekti.

Almanya’da 5 yılı aşkın tutuklu kalan Mehmet Gürhan adına Zekeriya Karaman için çıkartılan genel vekâletnameyi hazırlayan İstanbul 10. Noteri İsmet Büyükkılıç bu hafta başında 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Türk Ceza Kanunu'nda, "sahte belgeyi kullanan kişi 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmü yer almasına karşın, Karaman hakkında bugüne kadar işlem yapılmadı.

ulusalkanal.com.tr

# almanya # tayyip erdoğan # frankfurt # deniz feneri davası