Tek tek sorgulandılar

Suriye’ye savaş açma planlarının konuşulduğu toplantının ses kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Bakanlık’ta yapılan araştırmada böcek bulunamadı. Bakanlığın bir buçuk yıldır dinlendiği, kayıtların bina çevresindeki bir araç vasıtasıyla yapıldığı belirtildi.

Tek tek sorgulandılar

Suriye’ye karşı savaş açma senaryolarının ele alındığı Dışişleri Bakanlığı’ndaki toplantı kayıtlarının sızdırılmasıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Kayıtların ortaya çıkmasının ardından MİT’in Bakanlık’ta yaptığı böcek aramasından sonuç alınamadı. Binada böcek adı verilen kayıt cihazı bulunamadı.

Bunun üzerine, böceğin dinlemeden sonra odadan alınmış olabileceği değerlendirmesi yapıldı. Bu durum ise, Bakanın makam odasına girebilen birinin, dinlemelerde rol aldığı ihtimalini kuvvetlendirdi.

Dışişleri Kaynakları, böceğin belirli aralıklarla odaya yerleştirildiğini ve dinleme işleminin ardından kaldırıldığını belirtti.

Bu nedenle Bakanlık çalışanlarının tek tek sorgulandığı ifade edildi.

Dinlemeler ise bununla sınırlı değil. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun odasının 1 buçuk yıldır dinlendiği belirlendi.

Yenişafak Gazetesi’nin haberine göre de, cemaat mensubu güvenlikçi isimler, 21 Mart’ta Gölbaşı'nda bir villada biraraya geldi. Görüşme kayıtlarını dinleyen güvenlikçiler, bunların yayınlanması durumunda sonuçlarının ne olacağını tartıştı.

Ses kaydının FTP bağlantısı üzerinden Pensilvanya'ya da gönderildiği ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # türkiye # dinleme # dışişleri