Defne Samyeli ile Eren Talu neden boşandı? Boşanma hakkında çıkan aldatma iddiaları... Eren Talu kimdir?

Cem Yılmaz ile yaşadığı aşk ile gündemden düşmeyen Defne Samyeli, iki çocuğunun babası Eren Talu ile yaşadığı ilişki ile gündeme geldi.

Defne Samyeli ile Eren Talu neden boşandı? Boşanma hakkında çıkan aldatma iddiaları... Eren Talu kimdir?

1995 yılından 2011 yılına kadar evli kalan çiftin 23 yaşında olan Deren ve 16 yaşında Derin adında iki kızları var.

Mimarlık yapan Talu, sunucu Defne Samyeli ile dolu dizgin bir aşk yaşamış ve kısa süre içerisinde evlenmeye karar vermişti. Çiftin düğünleri 1995 yılında gündem olmuş, sosyete tarafından ilgi ile izlenmişti.

Galatasaray Lisesi'nde eğitim alan Talu, ailenin en büyük çocuğuydu. Güzel Sanatlar Akademisi'nde mimarlık eğitimi alan Talu, Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyelisidir. Kulüpte bir süre yöneticilik görevini de üstlenmiştir.

Defne Samyeli ile ayrılığından sonra 2011 yılında Serap Talu ile evlendi. Defne Samyeli ile boşanma sürecinde Serap Talu'nun da ismi geçmişti.

Hürriyet'in haberine göre, boşanma davasında Samyeli, "2005 yılında Antalya Belek’de yapımına başlanan Adam&Eve otelin inşaatı sırasında stajyer mimar Serap Şenyüz. Eren Talu’nun hala hayatında olan Serap Şenyüz yine Talu’ya ait CE mimarlıkta işe başlamıştır. Eren Talu Serap Şenyüz’ü 2007 yılında yabancı dil eğitimi için Londra’ya da göndermiştir. Hatta 2007 sonbaharı’nda eşi Defne Samyeli ve çocuklarıyla tatil için Paris’deki Disneyland’a geldiğinde Eren Talu trenle Londra’ya giderek Serap Şenyüz’ün yanına gitmiştir. (Tren bileti mevcuttur)” diyerek mahkemeye kanıtlar sunmuştur.

Talu ise Samyeli'yi, Richard Gizbert adlı bir televizyoncu ile aldattığını iddia etti.

Çekişmeli boşanma davasının sonuçlanmasından 2 ay sonra Talu, Serap Şenyüz ile New York'ta dünyaevine girdi. Çiftin kısa süre sonra Su adlı bir bebekleri dünyaya geldi.

Milliyet Gazetesi Köşe Yazarı Ali Eyüboğlu 2010 yılında bu konuyu ele almış ve olayın gerçek yüzünün farklı olduğunu iddia etti. İşte o köşe yazısı;

Samyeli’nin eski mesai arkadaşlarını aradım ve ilginç şeyler öğrendim. Birincisi şu:

Talu, Arman’a verdiği söyleşide ne demişti?

“Votkanın gözünü seveyim! İki şişe votka içtik, birbirimize her şeyi anlattık.” Talu, o söyleşide, Samyeli’nin votkalı gece yaptığı itirafları en ince ayrıntısına kadar anlatırken meğerse kendi itiraflarını ‘jimnastik’e bağlayıp, geçiştirdi.

Bu arada şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Talu, Arman’a yaptığı açıklamada evli erkeklerin tek gecelik ya da kısa süreli kaçamaklarını, ‘jimnastik’ olarak değerlendirip, ‘Kaçak kesim’in pabucunu dama atmış oldu.

‘Jimnastik’ bahsini kapatıp, gelelim ‘votkalı gece’nin gün yüzüne çıkmayan ayrıntılarına...

O gece Talu, evlilikleri boyunca yaşadığı günübirlik ilişkileri de, uzatmalı sevgilisini de Samyeli’ye itiraf etmiş, ama bunları son söyleşisinde dile getirmemişti.

Talu, şirketinde çalışan sarışın mimarla 4-5 yıl öncesinden başlayan ilişkileri olduğunu, o gece eşine itiraf edip, “Ama gönlün rahat olsun, çünkü Londra’ya bursa gönderdim onu” deyip, Samyeli’nin yüreğine su serpmiş, ama bu konuyu söyleşide hiç değinmemişti.

‘Para bitti, Defne gitti’ mi?

Talu’nun “Para bitti, Defne gitti” iddiasına gelince:

Talu, Aslantepe inşaatı nedeniyle borç batağına girince Defne Samyeli, televizyon dünyasından 18 yılda kazandığı ne varsa, “Al, borçlarını öde” deyip, ona vermiş...

Talu, o söyleşide bu konuyu da pas geçti. Olay çiftin evliliklerinin aslında iki yıl önce (Galiba o votkalı itiraf gecesinden sonra) dönüşü olmayan bir yola girdiğini, ancak Samyeli’nin “Para bitti, Defne gitti” denmesin diye sabrettiğini anlatan mesai arkadaşlarının dikkat çektiği bir başka konu da şu:

“İşleri bozulduktan sonra Eren Talu, eşine müthiş baskı kurmaya başladı. Defne ile iş yemeğindeyiz mesela... Önce Defne’yi arayıp, nerede olduğunu soruyor. Defne’nin, “Arkadaşlarımla iş yemeğindeyim” demesi onu tatmin etmiyor, telefonu masadakilere vermesini istiyordu. Masadakilerle konuşması da onu ikna etmiyor, restoranı arıyordu. Yemeğin ortasında şef garson elinde telefonla gelip, “Defne Hanım, eşiniz telefonda” diyordu. Ve bu sahne birlikte gittiğimiz her yemekte tekrar ediyordu.”

Diğer konuları doğrulatma olanağı bulamadım ama Samyeli’nin arkadaşlarıyla çıktığı ‘iş yemekleri’ndeki telefon trafiğini, adı bende saklı mesai arkadaşlarına da sordum, hepsi olayı doğruladı.

ulusal.com.tr

# defne samyeli # Eren Talu