Aşı ikna ekipleri inatları kırıyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında yurt genelindeki aşı çalışmaları olağan hızıyla devam ediyor. Trabzon ve Aydın’daki aşılama ekipleri, kent merkezlerinin yanı sıra ilçelerdeki vatandaşların da ayağına giderek salgınla mücadelede aşı olmanın önemini anlatıyor.

Aşı ikna ekipleri inatları kırıyor

Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında aşı ikna timleri, kırsal bölgelerde yaşayan yurttaşlara ulaşarak aşı hakkındaki tedirginliklerinin son bulması için çalışmalar yürütüyor.

Trabzon'da il sağlık müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler sabahın erken saatlerinde Karadeniz’in dağlık kesimlerine doğru yol alıyor.

Kırsal mahallelerdeki sağlık ocaklarının yanı sıra evlere ve çay tarlalarına giden ekipler, hem aşılamada öncelik sırası gelmesine rağmen aşı olmayanları bilgilendirip ikna ediyor hem de sırası gelen yurttaşları aşılıyor.

Sürmene ilçesine bağlı Ormanseven Mahallesi’ndeki aşılama çalışmalarında görev alan hemşire Şifanur Arslanoğlu, zorlu coğrafi şartlar altındaki mücadelelerini anlattı.

Çay tarlasında aşı yaptıran 75 yaşındaki Fatma Usta, ekiplere gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Aydın’da da aşı ikna ekipleri, Ege’nin kırsal bölgelerine kadar ulaşarak aşı konusunda tereddüt yaşayan yurttaşların kafalarındaki soru işaretlerine son veriyor.

Ege Bölgesi’nin kavurucu sıcaklarına rağmen tulumlar içerisinde evlere giden ekiplerin ilk karşılaştığı soru ise "Aşının yan etkisi var mı?" oluyor. Kendilerinin de aşı olduğunu belirten ekipler yurttaşları aşı olarak mücadeleye katıyor.

İncirliova ilçesine bağlı Palamut Mahallesi’nde çalışma yapan ekipler bölgedeki 20 kişiyi ikna ederek aşıların uygulanmasını sağladı. Ekiplerin aynı yöntemle bugüne kadar ise bini aşkın kişiyi aşıladı.

İkna çalışmalarına katılan İncirliova ilçe sağlık müdürü Gülay Elçi, çalışmaları anlattı.

Aşı konusunda tedirginlikleri olan yurttaşlar ise ekiplerin bilgileriyle aşıya ikna oldukları söyledi. Fedakarca çalışan sağlık personellerine teşekkür etti.

# aydın # trabzon # köy # kent # Kovid19 # aşı # vatandaş # mücadele # mahalle # incirliova # palamut