F Tipi'ne operasyon

Kriptolu telefonların dinlenmesi soruşturması kapsamında operasyonun düğmesine basıldı. TÜBİTAK ve TİB çalışanı 28 kişi hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merezli operasyonda 4 ilde arama yapılıyor. Gebze'deki TÜBİTAK yerleşkesi de arama yapılan adresler arasında.

F Tipi'ne operasyon

Kriptolu telefonların yasa dışı dinlenmesi ile ilgili operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında TÜBİTAK ile Telekominikasyon İletişim Başkanlığı'nda görevli 28 şüpheli hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı. İki kurumda arama başlatıldı.

Gözaltı listesindeki 6 ismin TÜBİTAK, 22 kişinin ise TİB çalışanı olduğu öğrenildi. Şimdiye kadar listedeki isimlerin 23'ünün gözaltına alındığı belirtildi.

Eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Eski TİB Başkan Vekili Osman Nihat Şen ve eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu da gözaltı ve yakalama kararı çıkarılan isimler arasında. Ancak 3 isim de adreslerinde bulunamadı. Palaz, Şen ve Elieyioğlu'na henüz ulaşılamadı.

Ankara merkezli operasyon kapsamında İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nde çok sayıda adreste arama yapıldı. Gebze'deki TÜBİTAK yerleşkesi de baskın yapılan adresler arasında.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve MGK üyeleri gibi devletin zirvesine ait kritptolu telefonların yasa dışı dinlenmesi soruşturuluyor.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # operasyon # paralel yapı # f-tipi