Ukrayna'dan Türkiye'ye 2 adet An-32P yangın söndürme uçakları yola çıktı

Ukrayna, Türkiye'ye yangınla mücadele için uçak gönderiyor. Ukrayna'dan Türkiye'ye 2 adet An-32P yangın söndürme uçağı yola çıktı. Ayrıca daha önce Karadağ, İsrail ve Gürcistan'daki büyük ölçekli yangınlarda rol almış profesyonel ekip de Türkiye'ye geliyor.

Ukrayna'dan Türkiye'ye 2 adet An-32P yangın söndürme uçakları yola çıktı

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu Instagram hesabından yangına destek olmak için Ukrayna'dan havalanan yangın söndürme uçaklarının fotoğraflarını paylaştı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

CGU in Istanbul ???????? (@cgu_istanbul)'in paylaştığı bir gönderi

Acil Durumlar için Ukrayna Devlet Servisi Twitter hesabından Türkiye'nin yangınla mücadelesine destek olacak 2 uçak ve pilotlarının fotoğraflarını paylaştı.

UKRAYNA'DAN TÜRKİYE'YE AN-32P YANGIN SÖNDÜRME UÇAKLARI YOLA ÇIKTI

Acil Durumlar için Ukrayna Devlet Servisi, internet sitesinde konu ile ilgili şu bilgileri paylaştı:

- 28 Temmuz'da Manavgat (Antalya ili) yakınlarında çıkan ve Osmaniye, Kayseri, Kocaeli, Adana, Mersin ve Muğla illerine yayılan orman yangınlarını söndürmek için Ukrayna Devlet Acil Servisi'ne ait iki itfaiye uçağı 30 Temmuz'da Türkiye'ye uçtu.

- Şu anda, toplam yangın alanı 1.500 hektardan fazladır. Yangınlar sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti, 183 kişi yaralandı, 58'i hastaneye kaldırıldı, 100'den fazla özel ev ve bina hasar gördü. Kurtarma ekipleri 36 orman yangınını kontrol altına aldı, 20 yangınla mücadele sürüyor.

- Şubat 2020'de Ukrayna Devlet Acil Servisi ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı (AFAD) arasında afet önleme ve müdahalede işbirliğine ilişkin Mutabakat Muhtırası uyarınca Türk itfaiyecilerine yardımcı olmak. Ukrayna, bir destek grubuyla birlikte iki An-32P yangın söndürme uçağı ekibi gönderdi. Bunlar, halihazırda dağlık alanlarda deneyime sahip olan ve daha önce Karadağ, İsrail ve Gürcistan'daki büyük ölçekli yangınların ortadan kaldırılmasında yer almış deneyimli profesyonellerdir.

- 30 Temmuz itibariyle, kuvvetli rüzgarlar ve sıcak hava nedeniyle karmaşıklaşan yangınları söndürmek için 457 birlik olmak üzere 4.000'den fazla kişi görev aldı. ekipman ve 35 uçak.

# türkiye # Ukrayna # yangın # israil # AFAD # uçak # Gürcistan # Karadağ # manavgat yangın # mutabakat muhtırası # bodrum yangın