Sel bölgesinde jandarma arama kurtarma ve köpekleri görevde

Kastamonu'da yaşanan sel felaketinin ardından jandarmanın arama kurtarma ve kadavra köpekleri bölgedeki çalışmalara katıldı. Jandarmanın hassas burunlu yardımcıları, arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

Sel bölgesinde jandarma arama kurtarma ve köpekleri görevde

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde selin yıktığı binalardaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalarda jandarma köpekleri de görev yapıyor.

Arama kurtarma ekipleri ile belediyeler, Ezine Çayı'nın kenarında yıkılan veya zarar gören binalarda ve ilçe genelinde arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalara arama kurtarma ve kadavra köpekleri de katılıyor.

Fox adlı arama kurtarma köpeği ve Spot adlı kadavra köpeği, Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli. Kayseri Jandarma Komutanlığı'nda görevli arama kurtarma köpeği "Tombik", İstanbul Jandarma Komutanlığı'nda görevli arama kurtarma köpeği "Garip" ve kadavra köpeği "Samba" da afet bölgesinde yaşam izi arıyor.

İzmir ve Elazığ'daki depremlerde görev alan İzmir Jandarma Komutanlığı'nda görevli arama kurtarma köpeği "Perte" de sel bölgesindeki çalışmalara destek veriyor.

# kastamonu # jandarma # sel felaketi # bozkurt # sel # arama kurtarma # Ezine Çayı # sel bölgesi # arama kurtarma köpekleri