Aileler HDP'den evlatlarını istiyor

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evlatlarını HDP’den isteyen ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. Güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu evlerine geri dönen evlatlar aileleri bir kez daha umutlandırıyor. Van ve Muş’ta evlat nöbetindeki aileler çocuklarına “geri dön” çağrısı yaptı. Hakkari’de de HDP İl Başkanlığı önünde “PKK kaybedecek anneler kazanacak” sloganları ile yürüyüş yapıldı.

Aileler HDP'den evlatlarını istiyor

Her birinin farklı hikayesi var fakat yaşadıkları acı onları bir araya getirdi. HDP İl binaları önünde PKK tarafından kaçırılan çocuklarını isteyen ailelerin umut dolu nöbeti devam ediyor.

Güvenlik güçlerinin gayretleri sonucu iki hafta önce Van’da nöbet tutan bir annenin daha evladına kavuşması, yıllardır çocuklarının yolu gözleyen ailelere umut oldu.

Van’daki HDP İl Binası önündeki çığlığı sonuç verdi, kızına kavuştu. Anne Atiye Dağhan, diğer ailelere destek olmak için nöbete devam ediyor. O “bütün evlatlarımız gelene kadar nöbetimizi sürdüreceğiz” diyor.

Tam 7 yıldır kardeşinden haber alamayan Vehbi Tan’da kardeşi Ergin için nöbet tutuyor. O da HDP aracılığı ile kaçırılan kardeşinin döneceği günü ümitle bekliyor.

Muş’ta da 7 Nisan gününden beridir ailelerin HDP İl Binası önündeki nöbeti kararlılıkla devam ediyor. 2015 yılında çobanlık yaparken kaçırılan 17 yaşındaki Azad’ın annesi Ribabşah Baykara da oğluna geri dön çağrısı yaptı.

Öte yandan Hakkari’de de PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan aileler “PKK kaybedecek, anneler kazanacak” yazılı pankartla HDP İl Binasına yürüdü.

Eylemlerinin 12’nci haftasında da terör örgütü PKK'ya tepki gösteren aileler, çocuklarının döneceği güne kadar kararlılıkla nöbetlerinin devam edeceğini söyledi.

# pkk # diyarbakır # hdp # terör # terör örgütü # HDP İl Başkanlığı # diyarbakır aileleri # HDP İl Binası