Atatürk'e küfür eden Ak-it'lere Öncü Gençlik sürprizi!

İşçi Partisi Öncü Gençlik üyeleri Yeni Akit Gazetesi'nin "Ak-saray’ı bırak Atatürk OÇ’ye bak" başlığı atmasının ardından Yeni Akit'in önüne giderek basın açıklaması yaptı.

İşçi Partisi Öncü Gençlik üyeleri Yeni Akit Gazetesi'nin "Ak-saray’ı bırak Atatürk OÇ’ye bak" başlığı atmasının ardından Yeni Akit'in önünde protesto etti.

"Öncü Gençlik geliyor Ak-itler Amerika'ya", "Atatürk gençliği görev başında", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "Bağımsızlık devrim ve sosyalizm" sloganlarını atan İşçi Partisi Öncü Gençlik üyelerine Ak-it çalışanları, "Komünistler Moskovo'ya" sloganları ile karşılık verdi. Attıkları sloganla Öncü Gençlik'i bastıramayan Ak-itler, gazete binası önünde İşçi Partili gençlerin üstüne su dolu kovalarla ve demir çubuklarla müdahale etmeye kalkıştı ancak araya çevik kuvvet polislerin girmesiyle ak-itler sakinleşti. Ortamın sakinleşmesi üzerine İşçi Partisi Öncü Gençlik üyeleri Yeni Ak-it'in önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan İşçi Partisi Öncü Gençlik İl Başkanı Uğurcan Yardımoğlu, Atatürk’e Hakaret Türk Milleti’ne Hakarettir diyerek şunları ifade etti:

Hesaplarını bozmaya geldik!

Tipik bir durumla karşı karşıyayız. Atatürk’e hakaret etmeyi ekmek gibi su gibi alışkanlık haline getirenler yine iş başındadır. Mimarlar Odası’nın AKP’nin çürüme dönemi korku eseri AK-saray’a açtığı davaya karşılık vermek için “Ak-saray’ı bırak Atatürk OÇ’ye bak” diye düzeysiz bir başlık atmıştır. Kendine gazeteci demekten vaz geçmesi gereken bu gerici merkez, milletimizin değerlerine yönelik bu alçaklığı ilk kez yapmıyor. Her 10 Kasım’da milletimizin bir bağlılık göstergesi olarak ifade ettiği ‘olmasaydın olmazdık’ söylemine ‘olmasaydın da olurduk’ diye karşılık veren bu gazete geçenlerde manşetten küfrederek başlattığı saldırıyı Atatürk Devrimlerine ‘köpekleştirme’ yakıştırması yaparak devam etti. Bu kadar pervasızlaşmalarının sebebi herhalde bu ülkenin gençliğini vatansever-devrimcilerini hesaba katmamış olmalarıdır. Hesaplarını bozmaya geldik!

Atatürk’e Hakaret Türk Milleti’ne Hakarettir

Öncelikle şu çok iyi anlaşılmalıdır: Atatürk’e hakaret, Türk Milletine hakarettir. Bu toprakların en büyük devrimcisine küfretmeyi maharet sayanlar, karşılarında Atatürk Gençliği’nin en militan kuvvetini bulur. Biz Atatürk’ü savunma görevini henüz bugün Şanlıurfa sınırında verdiğimiz şehitlerimizden aldık. Ya siz? Atatürk’e saldırı görevi nereden alınır bunu çok iyi biliyoruz: Amerikan emperyalizmi ve İsrail siyonizmi! Sözde İslamcılar Atatürk’e saldırmaya kalkışarak dünya denkleminde yerini belli etmiştir: İncirlik Üssü’nde Kur’an çiğneyen Conilerin yanındasınız. Afganistan’da Irak’ta katliam yapan Yankee’lerin yanındasınız. Mescid-i Aksa’ya saldıran İsrail askerlerinin yanındasınız. 7 Düvele karşı savaşmış bir milletin önderine saldırının tarihsel yeri işte bu bataklıktır.

İhaneti Paylaşıyorlar

Atatürk, ezilen dünyanın lideridir. Sorun bakalım Cezayir halkı için Mısır halkı için Pakistan halkı için Mustafa Kemal Atatürk neyi ifade ediyor? Mazlumlar dünyasının bağımsızlık ve özgürlük sembolü haline getirdiği lidere İngiliz işbirlikçisi İskilipli Atıf hoca veya Şeyh Sait saflarından saldıranlar söz konusu mazlumların gözünde aynı ihaneti paylaşmaktadır. Ve aynı sonu paylaşacaklardır. Tarihten anımsayalım: 31 Mart gericilerinin gazetesi Volkan şimdi lanetle anılmaktadır. Mütareke dönemi İstanbul’unda çıkan Alemdar, Peyam-ı Sabah gazeteleri şimdi nerededir? Kurtuluş Savaşı’nın olmadığını iddia edecek kadar pervasızlaşanlar, devrimlerimize ‘köpekleştirme’ diyen gazete müsveddesini referans alıp açıklama yapan AKP’li yöneticiler illerimizin ismini değiştirmeye kadar işi vardırıyor. Ortaçağ gericiliğini hortlatmanıza izin vermeyeceğiz.

Türk Milleti’nden Özür Dileyin

Amerikan emperyalizmi dünya çapında yenilgiye uğramaktadır. Onlara güvenerek hareket edenler sonlarını şimdiden düşünmeye başlasın. Uşaklar, efendilerinin kaderini paylaşır. İçinizde biraz yurtseverlik kırıntısı kalmışsa ona sesleniyoruz: Kaderinizi Beyaz Saray’la birleştirmeyin! “Kemalizm gömleğini çıkaracaksınız” diyen AB komiserleriyle birleştirmeyin! Bu yayın çizgisinden vaz geçmeniz, Atatürk’e ettiğiniz hakaretleri geri alarak Türk Milleti’nden özür dilemeniz gerekmektedir. Aksi halde biz şehitlerimizin kemiklerinin sızlamasına müsaade etmeyeceğiz. Memleketin gençlik dinamiğini her daim karşınızda bulacaksınız. Gericiliğe karşı mücadelede baş veren bir geleneğin temsilcileriyiz. Her birimiz Kubilay gibi hazırız! Milli Hükümetimizi kurana dek sizi rahat bırakmayacağız. Ondan sonrası da çok açıktır: eğer bu Amerikancı çizgiden vaz geçmezseniz tarihin çöplüğünde yeriniz hazırdır!

Gençlik Kara Kuvveti Ezecek Demir Pençedir

İşçi Partisi’nin tarihi gericilikle mücadele tarihidir. 28 Şubat öncesini iyi hatırlayın: Cumhuriyet Devrimi kanunlarına saldıranlara dersini vermek üzere harekete geçen kuvvet şimdi daha da büyümüş karanlık organizatörlerinin üzerine yürütmektedir. İktidar kuvvetini toplamanıza rağmen uyduruk kararlarla yetinmek zorunda kaldığınız sözde milli eğitim şurasına bir bakın: Karma eğitim karşıtı kararlarınızı kabul ettirebildiniz mi? İktidar olmanıza rağmen yapamazsınız. İşte Atatürk’ün ve cumhuriyetin gölgesi bile sizi titretecek kadar büyüktür. Biz 2. Nesil Jön Türkler olarak bu büyüklüğü sizlere tekrar hatırlatmaya geldik. Öncü Gençlik olarak İlan ediyoruz: Gençlik kara kuvveti ezecek demirden pençedir!

ulusalkanal.com.tr

# işçi partisi # akit # öncü gençlik