Hak-İş’ten esnek çalışmaya şartlı evet

Hak-iş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yeni Ekonomi Paketi’nde hedeflenen esnek çalışma modeline ilişkin konfederasyonun görüşünü açıkladı. Gazeteciler ile bir araya gelen Arslan, tarafların görüşleri alınmadan çalışma yapılmasının doğru olmadığını vurguladı. Güvenceli esnek çalışmayı konuşabileceklerini söyleyen Arslan, kıdem tazminatı ve çalışanların ücretlerine zarar verecek uygulamaların karşısında olduklarını belirtti.

Hak-İş’ten esnek çalışmaya şartlı evet

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Yeni Ekonomi Programı’nda hedeflenen esnek çalışma modeline ilişkin konuştu. İşçi haklarından taviz vermeyeceklerini söyleyen Arslan, esnek çalışmaya şartlı yeşil ışık yaktı.

Taşerondan kadroya geçen kamu kurumlarındaki işçiler 1 Kasım’dan itibaren kurumlarının bağlı olduğu iş kolundaki sendikalara üye olacaklar. 9 Ekim’de Ankara’da Ulusal Kanal'ın da içinde olduğu bir grup gazeteci ile bir araya gelen Arslan, uygulamayı değerlendirdi.

Örgütlü mücadeleye de dikkat çekti Hak-İş Başkanı. Özellikle salgın sürecinde örgütsüz işçilerin fabrikalarda yaşadığı sorunları paylaştı.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

# Mahmut Arslan # hakiş # yeni ekonomi paketi