Cenevre 2 başladı

İsviçre'nin Möntro kentinde düzenlenen ve Suriye sorununun görüşüleceği İkinci Cenevre Konferansı sert bir atmosferde başladı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Esad'lı geçiş hükümetinin mümkün olmadığını söyledi. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ise sert ifadelerle muhattaplarına yüklendi. Muallim, Suriye'de devrim değil, terör var. Erdoğan başkanlığındaki Türk hükümeti, teröristlere kendi topraklarında eğitim verdi" dedi.

Cenevre 2 başladı

İsviçre'nin Montrö kentinde düzenlenen, Suriye sorunun görüşüldüğü İkinci Cenevre Konferansı başladı.

Konferansa 40 farklı ülkeden temsilciler ve sivil toplum örgütleri katıldı.

İkinci Cenevre Konferansı'nın ilk konuşmaları süreci başlatan Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları tarafından yapıldı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye sorunun yüzde yüz çözülemeyebileceğini ancak gerçekçi bir başarı şansı olduğunun altını çizdi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise Suriye'de Beşar Esad'ın olduğu bir geçiş hükümetinin asla mümkün olmadığı savundu. İlk konuşmacılardan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Kerry'e "dünyada hiç kimse bir cumhurbaşkanının meşrutiyeni elinden alma gücüne sahip değildir." ifadeleriyle yanıt verdi.

Muallim, "Terörizmi ihraç eden ülkeler şu an bizimle oturuyor. Suriye'de devrim değil, terörizm ve yabancı savaşcılar var. Erdoğan başkanlığındaki Türk hükümeti teröristlere kendi topraklarında eğitim verdi." dedi.

Suriye bağımsız bir ülke olarak varlığını korumak için her şeyi yapacağını söyleyen Muallim uluslararası toplumu Suriye'ye silah göndermeye ve terörizme desteğe son vermeye çağırdı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # abd # isviçre # Cenevre # Kerry # möntro # velid muallim