Özge Özberk ve Kubilay Penbeklioğlu son oyunları Açık Aile'yi anlattı

Özge Özberk ve Kubilay Penbeklioğlu başrollerini paylaştığı, evlilik kurumuna farklı bir bakış açısı getiren eğlenceli tiyatro oyunu 'Açık Aile'yi Ulusal Radyo'da anlattı

Özge Özberk ve Kubilay Penbeklioğlu son oyunları Açık Aile'yi anlattı

Ulusal Radyo'da Uğur Atis ve Oğuz Turgay'ın sorularını yanıtlayan Özge Özberk ve Kubilay Penbeklioğlu, son oyunları “Açık Aile”yi, tiyatro tutkularını, dizi sektöründe yaşanan gelişmeleri anlattı. “Açık Aile” oyunu 22 Mart'ta Bakırköy Sahne 74'te, 23 Mart'ta Kozzy AVM'de, 24'ünde Trump AVM'de, 25 Mart'ta da Maltepe'de izlenebilir. 18 Nisan'da da Bursalı tiyatroseverlerle buluşacak.

Açık Aile oyununun 1984 yılında Nobel Edebiyat ödüllü İtalyan Yazar Dario Fo tarafından kaleme alındığını belirten Kubilay Penbeklioğlu, kapitalist düzende bir takım dayatmalarla evlilik kurumunu anlatan bir metin olduğunu kaydetti. Penbeklioğlu oynadığı rolü şöyle anlattı: “Adam da bizim etrafta çok gördüğümüz, kulaktan dolma ifadelerle entelektüel olmaya çalışan 'entel'lerden biri. 'Biz bu yapıyı bozmalıyız' diyerek kendinden küçük kadınlarla ilişkiye giren bir çapkın. Kadın 'Ben de öyle yaşayacağım' diyerek büyük bir değişime giriyor.”

Penbeklioğlu “Oyunda dilin kemiği yok. Ama bu teks başka türlü de anlatılmaz. Seyirci bir an bocalayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Özge Özberk de Kalbimdeki Deniz dizisinde beraber oynadıkları Penbeklioğlu ile tiyatroya dönmeyi sürekli konuştuklarını belirtti. “Açık Aile” oyununun senaryosunun muazzam olduğunu dile getiren Özberk, oyunun aynı zamanda interaktif olduğunu ve seyirciyle iletişim kurduklarını söyledi.

Oyuna 2 ayda hazırlandıklarını ve çok sıkı çalıştıklarını dile getiren Özberk, hazırlık aşamasıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “Muazzam bir kadının dönüşüm hikayesi... Kubilay önce başka bir oyun teklif etti. Ben 'Galiba daha enerjik bir şey istiyorum' dedim. Uzun bir tirat vardı. Orada kendimi gördüm zaten. O his geldiği zaman zaten önüne geçemezsiniz.”

'KALBİMİN ATMADIĞI İŞE BAŞLAMAM'

“Haftanın 5 günü 5 farklı oyun oynasak keşke” diyen Özberk “Kalbimin atmadığı hiçbir işe başlamam. Sonrasında işin tadının kaçtığı işler olabiliyor. Başlarken keşke oynamasaydım dediğim, pişman olduğum proje yok” ifadelerini kullandı.

Özberk “Açık Aile” için bazen oynayacak sahne bulamadıklarını ama bunun olumsuz bir durum değil tam tersine çok fazla tiyatro oyunu olmasından mutluluk duyduğunu kaydetti.

Özberk, tiyatroya başlayalı 23 sene olduğunu ve kendini sahnede oyuncu olarak gördüğü ilk oyunun da “Otogargara” olduğunu belirtti.

'ENERJİM KOMEDİYE ÇOK MÜSAİT'

Drama alanındaki rolleriyle tanınan Özberk, “Dramanın başından girip sonundan çıktım. Dramayı özümsedim. Enerjim komediye çok müsait. Ama beni tanımaları lazım ki böyle bir proje gelsin. Beni tanıdıkları projeler iki gözü yaşlı, ailemizin kızı rolleri” dedi.

Özberk, dizi sektöründe yaşanan en büyük sorunun süre problemi olduğunu ifade ederek “Önceki dizilerde çok daha kaliteli yayınlar çıkabiliyordu. Şimdi ise 3 saati geçen, uzun süren, çok sıkıcı ve çok maliyetli projeler yapılıyor” dedi.

ulusal.com.tr

# tiyatro # oyun # özge özberk