İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ''ABD tarih bilmez çünkü tarihi yoktur''

Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin yayımladığı mesajında ''sözde soykırım'' ifadesini kullanmasının ardından hükümetten peş peşe açıklamalar geldi. Yardımcısı Fuat Oktay, ''Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır'' ifadesini kullandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Biden’ın bu açıklamayı Ermeni fanatik çıkar gruplarını memnun etmek için yaptığını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ''ABD tarih bilmez çünkü tarihi yoktur''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Bakan Soylu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, ''ABD tarih bilmez. Çünkü tarihi yoktur. O nedenle başkanına söyletilen sözün de kıymeti harbiyesi yoktur.'' değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ''Siyasi hesap uğruna tarihin çarpıtılmasının bir göstergesi olan Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin değerlendirmesini reddediyoruz.Gerçekleri görmek isteyenlere arşivlerimiz açıktır.'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarını ''soykırım'' olarak tanımlamasına tepki göstererek, ''Bu açıklama, Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmeye çalışan çevrelere destek veren bir açıklama olmuştur. Bu açıklamayı şiddetle reddediyoruz, şiddetle kınıyoruz.'' dedi.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Biden'ın, 1915 yılında Osmanlı Devleti'nde yaşanan olaylar hakkında tarihi ve hukuki dayanaklardan yoksun ve asılsız iddiaları esas alan açıklamasını hiçbir suretle kabul etmediklerini ve şiddetle kınadıklarını belirtti.

Ömer Çelik, bölgedeki normalleşme ihtimalinin Biden tarafından sabote edildiğini belirterek, ''Türk-Amerikan iş birliğinin en ileri düzeyde olması gereken bir dönemde Biden'ın açıklaması, ikili ilişkilerimizi sarsmış, NATO dayanışmasına zarar vermiş ve bölgede olası bir normalleşme ihtimalini de zayıflatmıştır.Bize göre bu mesele tarihçilerin ve bilim insanlarının tartışması gereken bir konudur. Sayın Cumhurbaşkanımızın arşivlerin araştırmacılara açılması ve 'tarihçilerin vereceği karara uyalım' çağrısı da ortadadır. Bu açıklama, Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmeye çalışan çevrelere destek veren bir açıklama olmuştur. Bu açıklamayı şiddetle reddediyoruz'' ifadelerini kullandı.

# abd # soykırım # türk # Ömer Çelik # soykırım yalanı # Biden # joe biden # Amerikan # siyasi # 1915