ABD'den referandum yorumu

Beyaz Saray referanduma ilişkin yorumlarını uluslararası komisyon raporundan sonra açıklayacak. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer 10-12 gün sonra komisyon raporunun açıklanacağını değerlendirme yapmak için bunu beklediklerini belirtti.

ABD'den referandum yorumu

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Türkiye'deki halk oylamasıyla ilgili, "Uluslararası bir komisyon değerlendirmesini yapıyor ve 10-12 gün içinde bir rapor açıklayacak. Bunu bekleyeceğiz" dedi.

Spicer günlük basın brifinge gazetecilerin sorularını yanıtladı. Amerikalı sözcüye referandum değerlendirmesi soruldu.

Spicer, "Uluslararası bir komisyon değerlendirmesini yapıyor ve 10-12 gün içinde bir rapor açıklayacak. Bunu bekleyeceğiz, bırakalım şu anda onlar işini yapsın." yorumunu yaptı.

Türkiye'de bir seçim yapıldığını ve insanların bu seçimlere katılarak oy verdiklerini ifade eden Spicer, herhangi bir yorum yapmadan önce ilgili komisyonların çalışmalarının tamamlanması gerektiğini belirtti.

Beyaz Saray'dan kısa bir süre önce de Amerika Dışişleri Bakanlığı, "Her iki taraftan seçmenleri ve tarafları, Türkiye'nin geleceği için beraber çalışmaya odaklanmaya ve anlamlı bir siyasi diyalogu sürdürmeye teşvik ediyoruz." değerlendirmesi yapmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# referandum # Beyaz Saray # sean spicer