İstiklal Sanat Galerisi Türk-Rus ortak sergisiyle sanatseverlere kapısını açtı

Beyoğlu Belediyesi İstiklal Sanat Galerisi, "Şifa Veren Sanat-Ebru" sergisiyle sanatseverlere kapısını açtı. Yerel ve uluslararası kültürel eserlere ev sahipliği yapacak sergi, ocak sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

İstiklal Sanat Galerisi Türk-Rus ortak sergisiyle sanatseverlere kapısını açtı

Haber: İnci Erdoğan - Kamera: Melik Nacar

İstiklal Sanat Galerisi, sanatseverlere kapılarını açtı.

Galerinin ilk etkinliği de Türk-Rus Sanatçıların ortak hazırladıkları "şifa veren sanat-ebru" sergisi oldu.

Beyoğlu Belediye ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Andrey Burarov ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın yanı sıra çok sayıda Türk ve Rus sanatsever katıldı.

Sergide, ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ve Rusya coğrafyasından 5 sanatçının eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ulusal Kanal'a konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhuriyet Bayramı arefesinde İstiklal Caddesi'nde özel bir serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yıldız, 29 Ekim'de açılacak olan Atatürk Kültür Merkezi'nin de heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Ulusal Kanal'a konuşan Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosu Burarov, yapılan ilk serginin Türk-Rus sanatçıların ortak sergisi olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Hikmet Barutçugil ise serginin hikâyesinin, atölyesini ziyaret eden 4 Rus ressamın ebru sanatından etkilenmesiyle başladığını anlattı.

İstiklal Caddesi'nde, yerel ve uluslararası sergilerle kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak mekan, Beyoğlu Kültür Yolu'nun önemli bir sanat durağı olacak.

Ebrunun, çağdaş ve uluslararası yorumlarının izlenebileceği, gelecek nesiller için ilham kaynağı olacak eserlerin yer aldığı sergi, Ocak sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

# rusya # ulusal kanal # türk # beyoğlu # istiklal # türk rus # sanatsever # sanat galerisi