Sahte faksla Silivri'den firar etti

Filmleri aratmayan operasyonla yakalandı, şeytanın aklına gelmeyecek yöntemler cezaevinden firar etti. Uyuşturucu imal etmekten tutuklanan zehir taciri, sahte faksla Silivri Cezaevi'nden tahliye oldu. Skandal olay 1 ay sonra ortaya çıktı.

Ekip otoları şüpheli aracı takip etti…

Sıkıştırılan zanlılar kıskıvrak yakalandı…

Polis helikopteri de o anları havadan an be an takip etti.

Aksiyon filmleri aratmayan bu görüntüler emniyet güçlerinin bir uyuşturucu baronuna düzenlediği operasyona ait. Görüntüleri kaydeden de klip haline getirende, basına servis eden de emniyetti.

Polisin düzenlediği başarılı operasyonda uyuşturucu imal eden bir suç örgütü çökertilmiş, uyuşturucu baronu ile elemanları kıskıvrak yakalanmıştı.

Fimleri aratmayan operasyonda yakalanan o zanlı emniyetten çıkarılırken eliyle yüzünü kapatmıştı.

Şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemle elini kolunu sallaya sallaya cezaevinden firar etti.

İki ayrı lakabı var. Biri 'uyuşturucu doktoru' diğeri 'sentetik baron'. Adı Doğan Alagöz. 5 yıl önce İSTOÇ'ta, uyuşturucu imalathanesine dönüştürdüğü depoya yapılan operasyonda 47 bin extacy ve 100 kilo uyuşturucu madde ile yakalandı.

Uyuşturucu ticareti yapmak ve örgüt kurmak suçundan yargılandı 12,5 yıl hapis cezası aldı. Silivri Cezaevi'nde yatan zehir tacirinin cezası geçen yıl Yargıtay'ca onandı.

Yaklaşık 2 ay önce yargılamayı yapan mahkemeye, sözde Yargıtay'dan gönderilmiş gibi bir faks geldi. Mahkeme kalemi faksın üzerindeki numarayı aradı, teyit aldı. Ardından tahliye kararını Silivri Cezaevi'ne gönderdi. Uyuşturucu taciri aynı gün serbest bırakıldı.

Skandal Olay 1 ay sonra bir savcının dikkati ile ortaya çıktı. Kararın sahte olduğunu fark eden savcı derhal yakalama kararı çıkardı. Olaya karışan memurlar hakkında da idari ve adli soruşturma başlatıldı.

Bunca derin plandan sonra yurt dışına kaçmış olma ihtimali bulunan firari zanlı her yerde aranıyor.

ulusalkanal.com.tr

# operasyon # uyuşturucu # cezaevi # silivri cezaevi