Rusya, Cruise füzesi fırlatmadan Türkiye'yi uyardı

Rusya, Suriye'deki IŞİD hedeflerini kruz füzeleriyle vurdu. Operasyonun düğmesine basılmadan önce Türkiye'ye bilgi verildi. Akdeniz'in doğusundaki savaş gemisi ve denizaltılardan atılan füzelerle Palmira çevresindeki IŞİD hedefleri imha edildi.

Akdeniz’deki Rus donanmasına ait bir savaş gemisi ve denizaltısı, kruz füzeleriyle Palmira bölgesindeki IŞİD hedeflerini vurdu. Operasyondan önce Türkiye'ye bilgi verildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Akdeniz’in doğusundaki Amiral Essen fırkateyni ve Krasnodar denizaltısından Suriye’nin Palmira bölgesindeki IŞİD hedeflerine 4 Kalibr kruz füzesi fırlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "tüm hedefler vuruldu" ifadeleri kullanıldı. Fırlatma işlemleriyle ilgili Türkiye, Amerika ve İsrail'e bilgi verildiği de aktarıldı.

Açıklamaya göre, Palmira’nın doğusunda bulunan hedeflerde ağır teçhizatlar ve Rakka'dan sevk edilen çok sayıda militan vardı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e Palmira'daki başarılı operasyon hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Peskov, operasyonun dün gece saatlerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # rusya # ışid # suriye # israil # akdeniz # rus # palmira