ODTÜ 1 gün önceden uyarmıştı

ODTÜ 1 gün önceden uyarmıştı

"Ülkemizin farklı yerlerinde her an bir deprem bekliyoruz..." Bu açıklamayı ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi Müdürü Profesör Doktor Ahmet Yakut, bugün yaşanan 6,5 büyüklüğündeki depremden 1 gün önce yaptı. Yakut, özellikle Marmara ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde fay hattı üzerinde deprem olma olasılığının çok yüksek olduğunu belirtti.

"Her an bir deprem bekliyoruz. Marmara ve Doğu Anadolu'da deprem olma olasılığı çok yüksek!"

ODTÜ Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi Müdürü Profesör Doktor Ahmet Yakut, Türkiye'yi sallayan 6,5'lik depremden 1 gün önce işte bu açıklamayı yapmıştı.

Anadolu Ajansı'na konuşan Yakut, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu belirtti ve depreme hazırlıklı olunması konusunda uyarıda bulundu.

"Ülkemizin farklı yerlerinde her an bir deprem bekliyoruz. Özellikle Marmara civarında ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde fay hattı üzerinde deprem olma olasılığı çok yüksek. Ne zaman olacağını kestirmeniz mümkün değil ama böyle bir depreme muhakkak hazırlıklı olmak lazım"

Türkiye'deki binaların depreme uygun yapılmadığını söyleyen Yakut, denetimlerin de yetersiz kaldığına dikkat çekti

"Genellikle tasarım yaparken çok ehil kişilere yaptırmıyoruz. Bırakın bunu, binaların imalatını yaparken, bunu yapan müteahhitler çoğu zaman taşeronlarla çalışıyor. Bunlar çok kalifiye insanlar olmuyor. Doğru uygulama yapmıyorlar. İşçilik çok kötü, doğru malzeme kullanmıyorlar. Bütün bunlar biriktiği zaman bizim istemediğimiz şeyler yaşanıyor. Birde bunun üzerine yetersiz denetim ekleniyor. Bu yapılar doğru bir şekilde denetlenmiyor, kontrol edilmiyor"

ulusalkanal.com.tr

# odtü # 5 # ege # 6