AKP'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında bir saat kırk dakika süren görüşme AKP’nin olağanüstü kongreye gitme kararıyla sonuçlandı. 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede Davutoğlu aday olmayacak. Başbakanlık için en kuvvetli adaylar ise Berat Albayrak ve Binali Yıldırım

AKP'de olağanüstü kongre tarihi belli oldu

AKP’de olağanüstü kongre süreci başlıyor.

Yönetici atama yetkisi devri”yle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu zirvesine ulaşan kriz, dün iki liderin görüşmesinde ele alındı. Görüşme sonrası Davutoğlu çekilme kararı aldı.

Bu gelişmelerin ardından bugün yapılan MYK'da kongrenin 22 Mayıs'ta yapılması kararlaştırıldı.

Başbakan Davutoğlu’nun kongrede aday olmayacağı biliniyor. Genel Başkan adaylığı için de en kuvvetli adaylar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Erdoğan’ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak.

Kulislerde AKP Genel Başkanlığı için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Mehmet Ali Şahin'in de adı konuşuluyor.

Olağanüstü kongre hazırlıklarının da bir hafta önce başladığı ortaya çıktı. Başbakan Davutoğlu’nun MKYK’da yetkilerini devretmesinin istenmesiyle olağanüstü kongre için imza toplama çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğü belirtiliyor.

Kulislerde Erdoğan’ın, AKP’deki kongrenin ardından sonbaharda da erken seçime gitmeyi planladığı belirtiliyor.

Erken seçimin, iç kargaşa yaşayan MHP’nin zayıfladığı, terörle mücadelenin yoğunlaştığı bir dönemde AKP’nin oyunu arttıracağı öne sürülüyor.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # olağanüstü kongre