Görgü tanıkları anlattı

Berkin Elvan'ın gaz bombası kapsülüyle başından vurulduğuna tanıklık eden 2 görgü tanığı olay anını anlattı. İki tanığın ifadesine göre caddede konuşlanan polis mahalleye gaz bombası yağdırdı. O gaz bombası kapsüllerinden biri de Berkin'in kafasına yapıştı.

Görgü tanıkları anlattı

Polisin attığı gaz fişeğiyle 15 yaşında hayata veda eden Berkin Elvan’ın vurulma anına ilişkin iki görgü tanığı olay anını anlattı.

Okmeydanı'ndaki bir çay bahçesinde garson olarak çalışan S.Y., olay günü Berkin Elvan ile karşılaştığını söyledi.

Görgü tanığı S.Y.:

"Berkinlerin evlerinin bulunduğu sokağa gelmiştim. Tam kapının önünde gördüm. Berkin’in çocuk olmasından da kaynaklanarak nereye gidiyorsun diye sordum. Müthiş bir gaz kokusu vardı."

S.Y., o gaz bombası kapsüllerinden birinin Berkin Elvan'ın başına isabet ettiğini söyledi.

SY., "Olay, evlerine 100-150 metre mesafedeki sokakta meydana geldi. Burada 4-5 katlı bir binanın önündeydik. Berkin çocuk olduğu için sanırım meraklandı. Kafasını eğerek ve bir adım öne çıkarak polislere doğru baktı. Bu esnada bir gaz kapsülü tam Berkin’in kafasının sağ arka kısmına yani hemen boyun kısmının hemen üzerindeki kafatasının olduğu yere çarptı ve oraya yapıştı." dedi.

Berkin Elvan’ın arkadaşı Ö.K. da olay anına tanıklık etti. Ö.K.'nın o gün yaşananlar hakkında anlatııkları da neredeyse aynıydı.

Görgü tanığı Ö.K.:

"Yanında 3-5 kişi bir kalabalık vardı. Berkin sokaktan döndü. Bu esnada biber gazı tüfek ya da tabancaları patlamaya başladı. Bu sırada Berkin silahın sesini duyduğu için irkildi. Sokağa girmek isterken birden kapsül başına isabet etti. Berkin bağırmaya başladı. Kafasına biber gazı saplanmıştı. Eliyle vurup çıkardı. "

Ö.K., polislerin bulunduğu yerde kafasında gaz maskesi takılı bulunan sarışın kalıplı bir kişinin polislere ateş edin diye bağırdığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

# gaz # berkin elvan # kapsül # görgü tanığı