Kaçırılan Japon basın mensubu Jumpei Yasuda Türkiye'ye getirildi

Üç yıl önce kaçak yollarla girdiği Suriye'de teröristlerce kaçırılan Japon gazeteci dün gece Türkiye'ye giriş yapmıştı. Yasuda için Japon bir heyet bugün Hatay'a geldi. Japonya Başbakanı Abe de Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

2015'te Suriye'de teröristlerce kaçırılan Japon gazeteci dün gece saatlerinde Türkiye'ye geldi. Teröristlerce serbest bırakılan Jumpei Yasuda için Japon bir heyet, konu üzerine Hatay İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ne geldi.

Hatay valiliğinden yapılan açıklamada gerekli işlemleri bittikten sonra Yasuda'nın Japon yetkililere teslim edileceğini belirtildi. Açıklamada, Yasuda'nın kurtarılması için herhangi bir askeri operasyonun gerçekleşmediği, emniyetin ve istihbarat birimlerinin yaptığı çalışma sonrasında basın mensubunun bulunduğu ifade edildi.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, Türkiye'ye getirilen Yasuda için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Abe, 2015 yılı Haziran ayından bu yana Suriye'de rehin tutulan gazeteci Yasuda'nın kurtarılmasından ve dün itibarıyla Türkiye'ye giriş yapmasından dolayı teşekkürlerini iletti.

ulusal.com.tr

# türkiye