AKP'de MHP paniği

Nabız ölçüyor olmuyor, anket yapıyor “hayır” oyu önde çıkıyor. Kararsız seçmeni ve tabanını ikna etmek için yollar arayan AKP’yi, şimdi de MHP tabanında artan “hayır” rüzgârı panikletmiş durumda. Aydınlık Gazetesi'ne konuşan bir AKP MKYK üyesi, “MHP öyle bir rüzgar esiyor ki şaşkınız, MHP’nin yüzde 12’sinin yüzde 4’ünü alabilirsek öpüp başımıza koyacağız” dedi. Şimdi AKP, artan rahatsızlık için çözüm arayışında.

AKP'de MHP paniği

AKP, hem yüzde 25’lik kararsız kesimi hem de kendi tabanının yüzde 10’unu ikna etmek için yollar arıyor. Sadece bununla kalmıyor, MHP’deki kırılmanın paniğini yaşıyor.

Gün aşırı anket yaptıran AKP’de referandum rahatsızlığı sürüyor.

Aydınlık Gazetesi referanduma ilişkin bir AKP MKYK üyesi ile konuştu. MHP’nin durumundan AKP yönetiminin rahatsız olduğunu söyleyen AKP MKYK üyesi, "MHP’den yüzde 4 alırsak iyi" ifadesini kullandı.

AKP MKYK Üyesi, "MHP’nin yüzde 12 oyu var. Biz MHP desteği ile sıkıntı olmadan bu işi çözeriz diye düşünmüştük. Ama öyle bir rüzgar esiyor ki şakınız. MHP’nin yüzde 12’sinin yüzde 4’ünü alabilirsek öpüp başımıza koyacağız” dedi.

Tabanını ve kararsız seçmeni ikna etmek isteyen AKP, başkanlık sisteminin neden zorunlu olduğuna yönelik 22 başlıkta bir rapor da hazırladı.

AKP Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı tarafından hazırlanan rapor, genişletilmiş il başkanları toplantısında yönetime sunuldu.

Güçlü Meclis vurgusu yapılan raporda üniter yapının da bozulmayacağı ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

# mhp # AKP # hayır # Evet # 2017 referandum