İstanbul'daki İİT zirvesi sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ne ilişkin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan açıklama geldi. Netanyahu, "Zirve'de yayınlanan deklarasyon bizi etkilemez" diye konuştu. İsrail İstihbarat Bakanlığı da Lübnan'ı açıkça tehdit etti.

İstanbul'daki İİT zirvesi sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuKudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail Başbakanı "Zirve'de yayınlanan deklarasyonun bizi etkilemez" diye konuştu.

Netanyahu, "Kudüs'ün sadece İsrail'in başkenti olduğunu söylemiyoruz, aynı zamanda Kudüs'te tüm dinler için ibadet özgürlüğüne saygı gösteren Ortadoğu'daki tek ülke olduğumuzda ısrar ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun Filistinlilere de mesajları vardı.İsrail Başbakanı "Filistinlilerin gerçeği fark etmesi gerektiğini ve barış için çalışması gerektiğini" belirtti.

Netanyahu, "Birçok ülke Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacak ve büyükelçiliklerini bu kente taşıyacak" dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesinin yayınladığı bildirgede İsrail'in Kudüs'ü ilhak kararının hükümsüz olduğu ilan edilmişti.

Öte yandan İsrail İstihbarat Bakanı Yisrail Katz,Suudi Arabistan medyasına yaptığı konuşmada Lübnan'ı açıkça tehdit etti, Suriye benzetmesi yaptı.

İsihbarat Bakanı Katz, "Askeri harekata girişip onlara engel olacağız, tıpkı Suriye'de olduğu gibi. Çok daha geniş ve güçlü bir saldırı olacak, bu kez tüm Lübnan hedef alınacak" ifadelerini kullandı.

"İran'ın Lübnan'da kapsamlı bir füze tesisi inşa etmekte olduğunun farkındayız " ifadelerini Katz, füze tesislerini vurabileceklerini duyurdu. "Lübnan'ı taş devrine çeviririz" diyerek tehdit etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da Tahran yönetimini bölgedeki gerçek ve en büyük tehdit olarak nitelendirmiş, İran'a karşı Riyad’la tam mutabakat içinde olduklarını söylemişti.

ulusal.com.tr

# istanbul # israil # filistin # Kudüs # netanyahu # islam işbirliği teşkilatı # benyamin netanyahu