Putin'in yardımcısı: Türkiye, S-400 teslimatının hızlandırılmasını istedi

Türkiye, Rusya'dan S-400 füzelerinin teslimatının hızlandırılmasını istedi. Açıklamayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin yaptı. Türkiye'nin talebine olumlu karşılık verdiklerini söyleyen Kojin, teslimatın 2020 yılının başında yapılabileceğini söyledi.

Ankara S-400 sözleşmesinin hayata geçmesi için hızlandırma istedi. Moskova olumlu yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu yardımcısı Vladimir Kojin, Türkiye'yle anlaştıkları S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin konuştu.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Kojin,"Türk tarafı, kontratın hayata geçirilmesinin hızlandırılmasını istediğini ifade etti" dedi.

Kontratın hayata geçirilmesi için orta yol bulduklarını belirten Kojin, füzelerin teslimatının 2020 yılının başlarında olabileceğini söyledi.

Türk yetkililerin pozisyonuna değer verdiklerini ifade eden Kojin, "Bize pek çok kere ulusal çıkarlarını korumanın en birinci önceliklerini olduğunu söylediler" diye konuştu.

NATO'nun Rusya'dan silah satın almaması için Türkiye baskı yaptığına dikkat çeken Kojin, anlaşmanın imzalandığını ve uygulanacağını vurguladı.

ulusal.com.tr

# türkiye # rusya # s-400 # Vladimir Kojin # Rossiya