Rengarenk festival

Genç-BASAD’lı sanatçılardan ‘Yaza Merhaba Festivali’... Bakırköy’de 20 yıldır faaliyet gösteren Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin (BASAD) genç sanatçıları, 13 Haziran 2014 Cuma günü saat 14.00’ten itibaren gerçekleştirilecek ‘Yaza Merhaba Festivali’ne çağırıyorlar.

Rengarenk festival

1993 yılından bu yana Bakırköy’de yaşayan sanatçıları biraraya getiren ve sanatsal alanda çalışmak isteyenlere eğitimler veren Bakırköylü Sanatçılar Derneği’nin (BASAD) genç sanatçıları, yaza sanat ile ‘merhaba’ diyebilmek için rengarenk bir festival düzenliyorlar.

Ressam Kezban Karakurt’un başında olduğu Genç-BASAD’lı sanatçılar,

1 3 Haziran 2014 Cuma günü gerçekleştirilecek festivalde, Bakırköy’ü sanat ile buluşturacaklar.

Festivalde, halkla birlikte yapılacak çeşitli sanat performanslarının yanı sıra kısa metrajlı film gösterimleri, resim sergisi açılışı, sahne ve müzik etkinlikleri gerçekleştirilecek.

‘Yaza Merhaba Festivali kapsamındaki etkinlikler, saat 14.00’te Bakırköy Özgürlük Meydanı ve BASAD Binası’nda başlayacak. Özgürlük Meydanı’nda halkın katılımı ile çeşitli sanat performansları sergilenecek. Aynı saatte BASAD binasında ise kısa film gösterimlerine yer verilecek.

Saat 18.00’de ise Kezban Karakurt, Sinem Kaya, Nejla Dalkılıç, Sıla Güven ve Eda Yayla’nın eserlerinin yer aldığı resim sergisi açılacak. Açılışın ardından Serkan Kırmızı’nın 20 dakikalık ‘Davulumdan Meseller’ adlı tek kişilik gösterisi yer alacak. Dahası Dj performansı ile Ras Neco ve Selekta Karakusu dub,reggea titreşimleri ile aramızda olacak.

Festival kapsamında gösterilecek kısa filmler ise şöyle:

- Ayna: Yönetmen Cengiz Güleryüz’ün 17 dakikalık filmi ilk kez BASAD'da gösterime girecek.

-Dünyamalı: 67. Cannes Film Festivali’nde ödül alan filmin yönetmeni Vahit Sarıtaş

-Nereye Gittiklerini Söylemediler: Vahit Sarıtaş’ın yönettiği film ulusal ve uluslararası bir çok ödüle layık görüldü.

-Kanara’da Bir Çift Balık: Vahit Sarıtaş’ın yönettiği bir diğer film olan Kanara’da Bir Çift Balık 2013 3. AHOI Film Festivali’nin finalistlerinden biri.

-Böylesi Daha İyi: İlişkiler üzerine bir sorgulama... Filmin yönetmen koltuğunu R.Onur Duru ve Serdest Vural paylaşıyorlar. (+16) -Vahalamlar: Yine R.Onur Duru ve Serdest Vural’

yönettikleri deneysel türde bir üçleme. Filmin süresi 10 dakika. (+16) -Yanılgı: Bir doktorun içsel arayışlarını anlatan filmin yönetmeni Can Ataç.

- His-siz: Sivas film Festivalinde 1. Olan filmin yönetmeni Caner Menemencioğlu.

-Zemberek: İstanbul Film Festivali’nde de gösterilen filmi Cengiz Güleryüz yönetiyor.

-Mevrud: Dostluğu anlatan ve yurt dışında birçok festivalde gösterilmiş filmin yönetmeni, Yiğit Nalçacı

# Özgürlük # festival # bakırköy # rengarenk