KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Ulusal Kanal özel yayınında konuştu. Türkiye ile Libya arasındaki mutabakatı değerlendiren KKTC Başbakanı, yeni bir haritanın ortaya çıktığını ve pozisyonun olumlu anlamda değiştiğini söyledi. Kıbrıs'teki Türk İHA üssüne de değinen Ersin Tatar, Deniz üssü müjdesi verdi. Tatar'ın gündeminde East Med boru hattı ve KKTC'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri de vardı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar'dan Ulusal Kanal'a özel açıklamalar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar, Doğu Akdeniz'deki oyunu bozan anlaşmayı Ulusal Kanal ekranlarında değerlendirdi.

Türkiye'nin büyük bir kazanım elde ettiği Libya anlaşması, Kıbrıs'ın da geleceğinde rol oynayacak. Tatar, anlaşmayı "Hakkımızı alma pozisyonumuza geldik" diye yorumladı.

Doğu Akdeniz'de dengeler tamamen değişmiş durumda. Türkiye hem masada hem sahada gücünü artırıyor. O hamlelerden biri de Geçitkale Havaalanı'nın Türk İHA/SİHA'larının kullanımına açılması.

KKTC Başbakanı, Deniz üssü hamlesinin sinyallerini verdi.

Ve İsrail'in East Med projesi... Türkiye'nin muhtemel Münhasır Ekonomik Bölgesi'ni resmen ihlal eden proje için imzalar 2 Ocak tarihinde atılacak.

Boru hattı ile doğalgazın İsrail'den Yunanistan'a taşıması planlanıyor. Ancak Ersin Tatar, Türkiye'nin konumuna dikkat çekti.

Tatar'ın gündeminde Kıbrıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri de vardı.

KKTC'nin tüm dünya tarafından tanınması için atılan adımlara da değindi Ersin Tatar. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Abhazya önerisine değindi, teşekkür etti...

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # KKTC # ersin tatar # KKTC Başbakanı Ersin Tatar