Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de PKK'lıların bombalı saldırısında şehit olan kahraman askerler ebediyete uğurlandı. Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt Antalya'da, Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar Ankara'da defnedildi.

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

Suriye'de şehit olan kahraman askerler ebediyete uğurlandı.

PKK'lılar, Rasulayn ilçesinde yol kontrol noktasına bombalı saldırı düzenledi. Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt ve Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar şehit oldu. 2 asker için ilk tören Şanlıurfa'da yapıldı. Ardından askerler memleketlerine gönderildi.

Jandarma Yüzbaşı Yasin Kurt için Antalya'da tören yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde şehit Kurt için cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin ağabeyinin de Suriye'de Barış Pınarı bölgesinde topçu yüzbaşı rütbesiyle görev yaptığı öğrenildi. Cenaze törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de katıldı.

Şehidin naaşı, törenin ardından Uncalı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Bir tören de Ankara'da vardı. Jandarma Uzman Çavuş Oğuzhan Anar için öğle vakti Ahmet Hamdi Akseki Camisi'nde tören yapıldı.

Şehidin annesi Sariye ve babası Adem Anar ile yakınları taziyeleri kabul etti.

Namazın ardından cenaze arabasına konulan şehidin naaşı, Etimesgut ilçesindeki Elvanköy Mezarlığı'na götürüldü. Şehit burada ebediyete uğurlandı.

# pkk # suriye # şehit # jandarma # naaş